Мирът в Украйна означава гаранция, че Русия никога повече няма

...
Мирът в Украйна означава гаранция, че Русия никога повече няма
Коментари Харесай

Байдън: Мирът в Украйна означава гаранция срещу Русия, не членство в НАТО

„ Мирът в Украйна значи гаранция, че Русия в никакъв случай повече няма да окупира страната, само че това не значи участие на Украйна в НАТО. “

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изявление за Time.

Байдън сподели, че когато преди години е посетил Украйна като сенатор и вицепрезидент, „ там е имало забележителна корупция, събитие, което е било в действителност мъчно “.

 

„ Въпросът обаче е, че в случай че в миналото оставим Украйна да падне, запомнете ми думите: ще видите по какъв начин Полша ще си отиде и ще видите по какъв начин всички тези нации по същинската граница на Русия, от Балканите и Беларус, всички те, ще се последват ориста на Украйна “, добави той.

 

По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през 2023 година Киев не получи по този начин мечтаната покана, нито корав период за присъединение към алианса, макар че НАТО предприе стъпки за задълбочаване на съдействието.

 

Украински публични лица показаха вяра, че срещата във Вашингтон, планувана за 9-11 юли, ще донесе по-категоричен сигнал.

Джулиан Смит, дипломат на Съединени американски щати в НАТО, съобщи, че е малко евентуално Киев да получи покана за участие на срещата на върха на Алианса през юли. Той даде обещание да предложи пакет от ограничения за сигурност като мост към участието. /БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР