Много слънчеви часове ще има в сряда, но няма да

...
Много слънчеви часове ще има в сряда, но няма да
Коментари Харесай

Много слънце в сряда, жълт код за дъжд и гръмотевици в 10 области

Много слънчеви часове ще има в сряда, само че няма да липсват и превалявания. Температурите остават високи. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Отново ще има и условия за градушки.
 
Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София – към 28°. В 10 области от Централна и Южна България са оповестени предизвестия за дъжд и гръмотевици от първа степен – жълт код.
 
В планините до обяд ще е най-вече слънчево, следобяд ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23, на 2000 метра – към 15°.
 
По Черноморието ще най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 21°-22°, на север от н. Калиакра – към 18°.
 
В четвъртък отново ще има валежи с гръмотевици, само че към този момент на по-малко места и не толкоз интензивни. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 25° и 30°.
 
В петък и през почивните дни ще бъде най-вече слънчево. Следобед ще има повече облаци, само че единствено на обособени места в планините е допустимо за малко да превали и прегърми. Температурите ще се покачват и денем в доста региони още веднъж ще надвишават 30°.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР