Макаров“ (фамилията на настоящия посланик на Русия в София и

...
Макаров“ (фамилията на настоящия посланик на Русия в София и
Коментари Харесай

Радио Свобода: Кремъл се бори за влияние в България преди изборите

„ Макаров “ (фамилията на сегашния дипломат на Русия в София и по едно и също време алюзия с марката пистолет) не се оправи и в непослушната България изпращат „ Калашников “.
Така разясняват българските медии идната промяна на първото лице на съветското посолство в София. Новият дипломат Елеонора Митрофанова, някогашен шеф на „ Россострудничество “, би трябвало да стартира работа през февруари.
Това написа корепондентът на „ Новая газета “ на Балканите Генадий Габрелиан особено за съветската редакция на Радио „ Свобода “ в материал, представен от.
Времето на назначението ѝ се свързва с идните в България на 4 април и опитите на Кремъл да реализира повратна точка в руско-българските връзки. Междувременно, в случай че проучваме маневрите на Москва в България през последните години, тези опити стават все по-интензивни и разнородни.
„ Мека мощ “
Моментните връзки сред Русия и България са парадоксални. От една страна, от есента на 2019 година до края на 2020 година, петима съветски дипломати бяха изгонени за шпионаж, в това число поради опит за рекрутиране на началник на една от разследващите служби на България, както оповестява министър председателят Бойко Борисов. Това е невиждан брой за всяка европейска страна, да не приказваме за някогашна „ братска “. По време на мандата на Анатолий Макаров като дипломат - три години и половина - също така имаше задочно обвиняване от софийската прокуратура за трима чиновници на ГРУ в опит да убият българския предприемач Емилиян Гебрев с отрова „ Новичок “. 
От друга страна, Кремъл продължава опитите си да увери света в това, че Русия се държи доста високо в България. Например неотдавнашно изследване на Россотрудничество по отношение на първите 10 страни в света, където „ Русия е най-обичана “ сложи България на девето място, след Украйна и пред Китай (първите три бяха Таджикистан, Сърбия и Армения). Но по-късно имаше разстройване: българският новинарски портал Faktor.bg назова анкетата „ подправена “. Не е ясно, означават българските публицисти, каква публика обгръща, по какъв начин е била извършена и какъв брой е траяла.
Очаква се дипломат Митрофанова да разпространява интензивно концепцията, че Русия е водещат мощ на Балканите и затова София би трябвало да се преценява с нея. 67-годишният началник на дипломатическата задача - щерка на военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), ученик на Факултета по интернационалните стопански връзки на МГИМО, има богата кариера зад тила си. Започвайки с ръководството на личната си одиторска компания, тя по-късно става народен представител в първия състав на Държавната дума, инспектор на Сметната палата, първи заместник-ръководител на Руското външно министерство, по-късно в продължение на седем години - непрекъснат представител на Руската федерация в ЮНЕСКО, а през 2017-2020 година - началник на Россотрудничество. 
Именно по линия на тази организация, написа Factor.bg, „ се реализира една от насоките на пропагандната и шпионска активност на съветските специфични служби, употребяващи Россотрудничество като „ чадър “. Руската дипломация ще заръча на Митрофанова да ускори съветското въздействие в страната преди. По-конкретно, съученичката на Митрофанова в МГИМО, българският посланик Ирина Бокова, някогашен шеф на ЮНЕСКО, „ би трябвало да й отвори порти за президента, Българска социалистическа партия и други проруски организации. Митрофанова би трябвало да се потвърди и като стабилизиращ фактор за продължаването на съветския шпионаж под дипломатическо прикритие “.
 Москва: Кремъл чака връщане към естествения живот през август Москва: Кремъл чака връщане към естествения живот през август
Делът на жителите на планетата с имунитет към ковид се чака да доближи 60% през лятото, което ще разреши през август връщане...
Атлантическият съвет на България отбелязва в настрана изказване, че „ съветската хибридна война против България навлезе в интензивна фаза “ и надлежно новият дипломат ще би трябвало да „ провежда взаимоотношение с българските държавни институции, общество, цивилен структури и задгранични дипломатически задачи “. Според Съвета най-много е належащо да се следи активността на „ Россотрудничество “, което „ ще ускори взаимоотношението с българските жители и организации, най-вече тези, които образуват публичното мнение, превеждайки съветски послания и разкази на езика на локалната аудитория. „ Българските управляващи би трябвало да спрат подривната активност на този отдел, маскиран като „ мека мощ “ и културни и просветителни действия “, споделя Съветът. Прието е културната дипломация, равнопоставеността на икономическите връзки, вложенията и впрочем да се назовава „ мека мощ “, само че на кремълски език това значи корупция, навлизане в разследващи структури, пропагандно развиване на избрана територия “, прибавя Христо Иванов, съпредседател на опозиционната партия „ Демократична България “.

Каква е съветската „ целева публика “ в България? Кремъл се стреми да усили въздействието на своите български симпатизанти. През септември 2019 година ръководителят на националното съдружие „ Русофили “ Николай Малинов бе упрекнат за шпионаж в интерес на Руския институт за стратегически проучвания и Обществото за развиване на съветското историческо обучение „ Двуглав орел “, само че след няколко месеца той съумя да получи в Кремъл от ръцете на президента Владимир Путин Орден за другарство за „ специфични заслуги за поощряване на мира, другарството, съдействието и взаимното почитание сред народите “. Твърдението, че 80% от българите споделят русофилски настроения, което не е потвърдено по никакъв метод, само че продължава да обикаля към профилирани запаси, може да се отнася единствено за възрастовата група 65+. Броят им в края на 2018 година, съгласно формалната статистика, е бил 21% от общото население. Според самия Малинов в описите с клонове на русофили в цялата страна има 35 хиляди души, или половин % от настоящето население на България.
Миналата есен „ Русофилите “ направиха опит за политическа рекултивация - Николай Малинов се записва като ръководител на Партията за възобновление на Отечеството. У нас, сподели той, се появи партия, чийто девиз е „ Европа и България са по-силни с Русия “, а придвижването „ Русофили “, сподели той, „ ще продължи да се концентрира върху съдействието с Русия в региона на културата, пробвайки се да поддържа баланс сред социално-политическите и културните и просветителни действия “.
Програмата на „ Възраждане на Отечеството “ гласи, че точно в Русия „ е съсредоточена сериозна маса от обичайните полезности на християнския свят “. Ако не изградим военно-политически съюз с Русия, споделя Малинов, Европа и България няма да могат да се оправят с притока на мигранти и ерозията на християнските полезности. И незабавно прибавя, че „ България би трябвало да взе участие в политическите, само че не и във военните структури на НАТО “, а главната линия на партията във външната политика ще бъде „ евроконтинентализъм “, за разлика от „ евроатлантизма “. Сега, няколко месеца преди изборите, Малинов признава, че „ той не вижда русофилски сили нито в този, нито в идващия парламент “. Засега социологическите изследвания дават решително първо място на идните избори на ръководещата партия ГЕРБ (Граждани за европейско развиване на България), до момента в който социалистите остават на второ място.
 Die Welt: Спутник V потвърждава, че Русия към този момент не е страна единствено с нуклеарни ракети Die Welt: " Спутник V " потвърждава, че Русия към този момент не е страна единствено с нуклеарни ракети
След като през 1957 година Съюз на съветските социалистически републики съумява да изстреля първия неестествен сателит на Земята, Европа и Съединени американски щати са обхванати от боязън, който влиза в ис...
Малинов е измамен под наказателно гонене, защото е правил проекти за преориентиране на българската страна от евроатлантическия към проруския курс за съветски сътрудници, на които е неразрешено да влизат в България за 10 години по същото дело. Андрей Климов, заместник-секретар на Генералния съвет на Единна Русия, ръководител на Комисията по президиума на Генералния съвет по интернационалните въпроси, предложения Николай Малинов, който към момента e разследван и заради това с ограничавания за пътешестване в чужбина, в Москва „ на работно посещаване “ - „ значим образец за други виновни политически сили в Европа “. Но този път прокуратурата не даде опция на Малинов да отиде в Москва.

Отношенията сред Русия и България последователно се охлаждат след опита за отравяне на предприемача Емилиян Гебрев, написа The Insider. България към момента е мощно подвластна от Русия за сила, само че към този момент се пробва да се отърве от наставническото отношение на Москва. В същото време политиката на премиера Борисов отразява публичното мнение, което по едно и също време поддържа участието в Европейски Съюз и НАТО и другарските връзки с Русия. В България постоянно е имало партии и политици, насочени към онази част от електората, която е носталгична по „ златната епоха “ преди 1989 година, упреква Запада за своите проблеми и уважава Владимир Путин. Именно измежду тези групи от популацията Българската социалистическа партия (БСП), най-голямата опозиционна мощ в страната, намира своите последователи.
Сред другарските за Кремъл сили в България са ултранационалистите от партия „ Атака “, чийто водач Волен Сидеров в никакъв случай не е криел връзките си с Москва. Но като се причисли към съдружния кабинет на Борисов през 2017–2019 година, „ Атака “ загуби по-голямата част от електората си. И в този момент други сили са подготвени да го привлекат. Въпреки това нито Българска социалистическа партия, още по-малко „ Атака “, няма действителна вероятност да бъде в държавното управление в близко бъдеще. Като цяло Борисов съумя да избегне кавги с пропутинската съпротива, която има стеснен достъп до всеобщите медии. Пандемията доста измести връзките с Русия в листата на българските цели. Но Русия също има с какво да се занимава в този момент, с изключение на с България.

 Съединени американски щати с дейности против Русия: За интервенция в изборите и поради Навални Съединени американски щати с дейности против Русия: За интервенция в изборите и поради Навални
Топ съветникът по сигурността на президента Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще подхващат дейности против Русия, съобщи БГНЕС. Реакцията е з...
Преплитането на корпоративни ползи и капитал от време на време води до парадокси. И по този начин неотдавна стана ясно, че съветската отбранителна промишленост ще съжителства с Центъра за наблюдаване на НАТО в България. 
Но по ред: ръководителите на съветски държавни компании се заселиха в най-стария български черноморски курорт, наименуван „ Св. Константин и Елена “ (в социалистическия интервал – „ Дружба “), на осем километра от Варна. Според проверяващи публицисти курортът е благосъстоятелност на най-голямата незаконна група в страната. Съвместен обемист материал по тази тематика беше изработен през септември 2020 година от българската проверяваща група BIRD и съветския запас „ Важни истории “. Едновременно публикацията се появи на портала The Moscow Times.
Според изданието в посочения курорт се обитават жилищата на роднините на генералния шеф на държавната корпорация Ростех Сергей Чемезов, негови познати и подчинени, както и някои топ мениджъри на Роснефт, Газпром и банка ВТБ. Според българския указател на недвижимите парцели те имат двадесет и пет от двадесет и осем жилището в седеметажния комплекс в непосредствена непосредственост до хотел „ Естрея Палас “. Изданието разгласява лист на притежателите на парцели, измежду които, означават създателите на следствието, са „ познати на президента Путин “.
Почти всичко, което се случва в курорта „ Св. Константин и Елена “, се управлява от групата ТИМ от деветдесетте години, която е записана като финансова и индустриална група. Тя е притежател и на ръководещата компания на курорта. В депешите, оповестени преди време от WikiLeaks, американски дипломати непосредствено назовават ТИМ „ проведена незаконна група, участваща в доста типове незаконни действия: похищение, изнудване, сводничество, хазарт, трафик на опиати и кражба на коли “. Според показанията на някогашния шеф на Националната работа за битка с проведената престъпност на българското Министерство на вътрешните работи Ваньо Танов с течение на времето връзките на групата с държавните кръгове в България стават толкоз мощни, че е неразрешено даже да се загатва ТИМ на срещи с министър-председателя, когато той е бил осведомен за незаконните организации в страната.
Някои от бизнесите на групата ТИМ непосредствено се пресичат с съветски компании, се споделя в обявата. И по този начин, през 2019 година Bulgaria Air, най-голямата самолетна компания в страната, подписа контракт за доставка на авиационно гориво с Роснефт, чиито родственици на топ мениджърите закупиха жилища в курорта на ТИМ. През същата година българското държавно управление разгласи готовността си да разположи във Варна координационния център на военноморските сили на НАТО, формален зложелател на Русия, съгласно неговата военна теория. По този метод непосредствен комшия на този център ще бъде курорт с жилища за водещи фигури в съветския защитителен бранш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР