Макар и безкрайно полезни, ядките не са най-нискокалоричната храна, която

...
Макар и безкрайно полезни, ядките не са най-нискокалоричната храна, която
Коментари Харесай

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Макар и безпределно потребни, ядките не са най-нискокалоричната храна, която би ни хрумнала за една здравословна диета. 

Оказва се обаче, че един специфичен тип може да се окаже най-големия ни коз в загубата на тегло. Според едно изследване, оповестено в New York Times, с помощта на Омега-3 мастните киселини в състава си, орехите са непредвиден, само че мощен асистент на диетата ни. 

Едно от най-големите провокации на всеки режим е това да се усещаме заситени от храни, които обичайно не са засищащи. Това значи избягването на всевъзможен вид въглехидрати (хляб, паста, картофи, ориз). И ето тук идва ролята на орехите – яденето им в умерени количества ни засища и подтиска апетита за по-калорични и нездравословни храни.  

 Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Изследването, което New York Times цитира, за първи път е оповестено в списание  Diabetes, Obesity, and Metabolism и съгласно резултатите от него, орехите понижават риска от наднормено тегло и диабет. В проучването се присъединили 9 пациенти с наднормено тегло, като една част от тях всеки ден приемали смути с орехи, а останалите – идентично на усет и брой калории смути, само че без орехи. След това се върнали на естествения си режим на хранане, а след още 5 месеца – още веднъж на програмата с орехи.

В края на проучването пациентите се подложили на заключителен тест: до момента в който гледали фотоси на друг вид храни мозъчните им талази били оценени с MRI скенер. Тези, които консумирали смутита с орехи, се оказали с повече интензивност в зоната, която дава отговор за апетита и импулсивността.  

Интересните резултати са подкрепени и от други лекари и диетолози. “Орехите могат да трансформират метода, по който мозъкът ни гледа на храната и по този метод да угнетен апетита, ” споделя ръководителят на иследването доктор Оливия Фар. “Нашите резултати поддържат тезата, че орехите би трябвало да имат значимо място в здравословните диети. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР