От Организацията на обединените нации /ООН/ съобщиха, че един от

...
От Организацията на обединените нации /ООН/ съобщиха, че един от
Коментари Харесай

ООН съобщи: Член на организацията е бил убит в Рафах

От Организацията на обединените народи /ООН/ оповестиха, че един от нейните чиновници е бил погубен , а различен ранен , до момента в който са пътували до болница в южната част на Газа през вчерашния ден . В изказването се прецизира, че служащите са пътували с транспортно средство на Организация на обединените нации до Европейската болница в Рафах, когато то е било ударено.

Организация на обединените нации не показва кой счита за виновен за офанзивата, предава „ BBC “.

Израелските военни настояват, че съгласно първичното следствие транспортното средство е било ударено в зона на дейни бойни дейности и не е било известено за маршрута си.

Израелските отбранителни сили /IDF/ потвърдиха, че са получили отчет от Департамента за сигурност и сигурност на Организация на обединените нации /UNDSS/, в който се споделя, че двама от техните чиновници са били ранени в региона на Рафах – в южната част на Газа – в понеделник. И прибавиха, че казусът се проверява .

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че е „ надълбоко тъжен “ да научи за гибелта на служащия и е изпратил съболезнованията си на фамилията му, съобщи неговият представител Фархан Хак в изказване.

„ Генералният секретар осъжда всички офанзиви против личния състав на Организация на обединените нации и приканва за цялостно следствие “, добави Хак.

В настрана изказване Гутериш декларира, че повече от 190 чиновници на Организация на обединените нации са били убити в Газа от началото на спора.

Израел стартира военна акция в Газа с оповестена цел – да унищожи „ Хамас “ – която управлява Газа – в отговор на трансграничната офанзива на групировката против Южен Израел на 7 октомври, по време на която бяха убити към 1200 души , а други 252 бяха взети за заложници.

Повече от 35 090 души са били убити в Газа от този момент по данни на здравното министерство на територията, ръководена от „ Хамас “.

Близо 94 милиона лв. доходи от нощувки в хотелите у нас през март

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР