Мъжкият национален ти по волейбол на България допусна унизителна загуба

...
Мъжкият национален ти по волейбол на България допусна унизителна загуба
Коментари Харесай

Волейболистите ни не дадоха никакъв отпор на Полша и бяха разбити

Мъжкият народен ти по волейбол на България позволи унизителна загуба от международния първенец Полша с 0:3 (19:25, 15:25; 12:25) в среща от Лигата на нациите в италианския град Римини. " Лъвовете " дадоха някакъв отпор на противника единствено в първия гейм, а в останалите два бяха тотално разгромени от " Дружина полска ", записала шести триумф в шампионата. Волейболистите на Силвано Пранди записаха шеста загуба в конкуренцията, а имат и една победа.

Цветан Соколов е с инфектиран нерв на гърба и пропусна мача, само че се чака да бъде в състава на България за утрешния дуел на „ лъвовете “ против Бразилия, както и за идващия против Нидерландия. Това ще бъдат и последните срещи за него с екипа на националния отбор в тазгодишното издание на шампионата, след което ще бъде сменен от Жани Желязков. Днес не играха още разпределителят Владимир Станков и централният блокировач Алекс Грозданов, който има контузия в коляното и няма да взе участие допълнително срещи от шампионата.

Съперниците започнаха равностойно в първия гейм, само че " Дружина полска " въпреки всичко съумя да завоюва брейк точка за 8:6. Към средата на гейма волейболистите на Витал Хейнен натрупаха сериозен задатък, с цел да поведат със 17:13, а спирането на Силвано Пранди не оказа помощ. До края на частта нямаше обилни промени в разликата сред двата отбора, а поляците завоюваха с 25:19.

Полша поведе с 3:0 при започване на втората част и разликата бързо набъбна до 9:3 за международните първенци. Радослав Парапунов нападна сполучливо то зона 4 за 5:10. Лукаш Качмарек нападна по правата от зона 2 за 17:9 и до края поляците нямаха никакви проблеми, размазвайки " трикольорите " ни с 25:15.

Тоталната доминация на международния първенци продължи и в третия гейм, в който те стартираха с бързи три точки и увеличаваха преднината си до 7 точки при 10:3 и разлика от 10 пункта при 18:8. Поляците не демонстрираха никаква благосклонност и унижиха волейболистите на Пранди с разлика от 15 точки - 24:9. Националите ни въпреки всичко взеха още три точки и Полша завоюва частта с 25:12.

Най-резултатен бе Георги Петров с 9 точки (2 блокади), а 8 точки осъществя Аспарух Аспарухов. За международния първенец Бартош Беднож бе над всички с 14 точки (2 аса, 1 блокада), с 12 се регистрира Лукаш Качмарек (1 ас, 1 блокада), а Норберт Хубер приключи с 11 точки (1 ас, 3 блокади).

Утре България се изправя против Бразилия в 19:00 часа, а Полша излиза против Нидерландия в 22:00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР