Мъжът, обвинен за убийството на 11 богомолци в синагогата в

...
Мъжът, обвинен за убийството на 11 богомолци в синагогата в
Коментари Харесай

Убиецът от синагогата в Питсбург бе оставен в ареста без право на гаранция

Мъжът, упрекнат за убийството на 11 богомолци в синагогата в Питсбърг в събота, бе докаран от болничното заведение в съдената зала в този американски град през днешния ден, където бе подредено той да остане в ареста без право на стартиране под гаранция поради най-смъртоносната офанзива против еврейската общественост в Съединени американски щати до момента, съобщи Ройтерс.

Федералният съд е подготвил 29 разнообразни обвинявания против 46-годишния Робърт Грегъри Бауърс и той може да бъде наказан на гибел, в случай че бъде приет за отговорен.

Обвиненията включват, с изключение на ликвидиране, възпрепятстване на правото да се упражняват верските убеждения, закононарушение от ненавист и заплашване на етническа основа. Те ще бъдат в детайли изложени на предварителното правосъдно съвещание в четвъртък.

Бауърс бе ранен в престрелка с полицията в синагогата след кървавото си действие и откакто бе пуснат от болничното заведение тази заран, бе докаран в инвалидна количка в съда, само че и с белезници на ръце.

Той мълча съвсем от самото начало в правосъдната зала, като беседва само с двамата служебно назначени от съда негови юристи. Хвърли взор върху правосъдните документи и удостовери самоличността си пред съдията. От устата му се чу единствено думата " Йес ". За да подпише документите, бе снет белезникът от едната му ръка.

Бауърс разстреля осем мъже и три дами в синагогата, преди служители на реда тактически да го простреля,за да го обезвреди, както обявиха управляващите. Други 6 души бяха ранени, в това число 4-ма служители на реда. Четирима от ранените прекараха и предходната нощ в болничното заведение, двама от тях остават в сериозно положение.

Съдебната постройка в Питсбърг бе сложена под особена защита по време на днешното явяване на килъра пред съда. Отвън патрулираха служители на реда с кучета и обикаляха снайперисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР