Магистратите се събраха на първото си заседание, за да изберат

...
Магистратите се събраха на първото си заседание, за да изберат
Коментари Харесай

Новият представляващ ВСС Боян Магдалинчев фалшифицирал протокол

Магистратите се събраха на първото си съвещание, с цел да изберат представляващ Висш съдебен съвет. Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов предложи арбитър Цветинка Пашкунова. Боян Магдалинчев беше номиниран от ръководителя на Върховен административен съд Георги Колев. Без спор по предложенията, с 13 ”За ” гласа Боян Магдалинчев беше определен за представляващ Висш съдебен съвет. За Пашкунова гласоподаваха 9, а трима се въздържаха.

Евгени Диков бе определен да подписва документите по трудовото правно отношение на представляващия Висш съдебен съвет.

Висш съдебен съвет избраха и 7-членна работна група за правене на Правилник за организацията и активността на Висш съдебен съвет и неговата администрация.

Това е второ присъединяване на Магдалинчев във Висш съдебен съвет. Предишното беше обвързвано с големия скандал сред някогашния ръководител на Върховен касационен съд Иван Григоров и Магдалинчев по отношение на осъществена имитация на протокол на Висш съдебен съвет от Магдалинчев.

Помнят се и неговите дейности като зам.-председател на Върховен административен съд да изолира избрани магистрати, с цел да не могат да влязат в състава, който ще гледа делото на Петьо Петров - Еврото. Тогава той прескочи заповедта на Колев, съгласно която, откакто с компютър бъде избран съдията докладчик, другите членове на състава се дефинират по старшинство. В този случай Магдалинчев е " пренаредил " съдии, с цел да включи комфортни съгласно него, с цел да се получи целеното решение по делото

Съдия Боян Магдалинчев, който беше главно настоящо лице в порочния модел на администриране на Върховния административен съд, породил голям брой кавги и подозрения за манипулиране на каузи. Ясно е, че господин Магдалинчев не може да бъде лице на промяната в правосъдната власт без значение дали едно действително изследване би удостоверило или отхвърлило подозренията, че той в доста връзки наследи ролята на Венета Марковска, считат магистрати.

Името му се свързва и с други кавги към инцидентното систематизиране на делата.
Известни са негови нарушавания като магистрат в съда при съставяне и на други 5-членни сформира. За негови нарушавания като началник в съда при съставяне на 5-членни сформира, които са последна инстанция по актовете на властта, е свидетелствала арбитър Диана Добрева от Върховен административен съд. Едно от тези каузи е " Юлен " за Националния парк Ппирин.

Основното в концепцията на Магдалинчев е, че няма потребност от нови промени в Конституцията и правосъдния закон, тъй като последните са направени прекомерно скоро, с цел да се видят позитивите и негативите им. Според него е рано и за изваждане на прокуратурата от правосъдната система.

Дъщерята на новото лице на Висш съдебен съвет Виолета Магдалинчева бе ръководител на правосъдния състав, който гледа делото против " Наглите ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР