Магистратите от окръжния съд в Монтана бяха меко казано шокирани,

...
Магистратите от окръжния съд в Монтана бяха меко казано шокирани,
Коментари Харесай

Рецидивист с 39 присъди разби “Била“, но излезе с празни ръце 

Магистратите от окръжния съд в Монтана бяха меко казано шокирани, попадайки на рядко срещан в правосъдната процедура случай, при който подсъдимият се оказа с цели 39 присъди.

На днешното си съвещание съдиите потвърдиха определението на сътрудниците си от районната магистратура, с което на 39-годишният рецидивист Г.Ц.И. е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за незаконно разваляне на непозната движимост. 

Според документите по делото на 19 август  през нощта рецидивистът счупил с крайник стъклопакета на спешния излаз на магазин „ Билла “ в Монтана и влезнал в магазина.  Гражданин, станал очевидец на случая, подал сигнал на тел. 112 и след няколко минути служители на реда задържали мъжа на излизане от магазина. Извършената инспекция открила, че  в магазина не е осъществена кражба, а направената по-късно експертиза установила, че нанесените вреди от счупеното стъкло са на стойност 62 лв.. 

Служителите на Министерство на вътрешните работи открили, че причинителят има 39 присъди, най-вече за обири, и е освободен от пандиза във Враца два дни преди да нападна супермаркета. От многократните осъждания  на обвинения пък може да бъде изработен извод, че, в случай че мярката му бъде променена в по-лека,  съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго престъплен
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР