18 години след трагедията с рухналата сграда на улица “АлабинНяма

...
18 години след трагедията с рухналата сграда на улица “АлабинНяма
Коментари Харесай

Майката на загиналата Деница осъди прокуратурата

18 години след нещастието с рухналата постройка на улица “Алабин ”
Няма отговорни за нещастието от 2006 година

Александрина Ченишева, майката на 26-годишната Деница, починала под рухналата постройка на столичната улица “Алабин ” преди 18 година, осъди страната в лицето на прокуратурата за нарушеното є право за решение на делото в рационален период. Състав на Софийския градски съд обаче приема единствено дребна част от желае за 300 000 лв. на госпожа Ченишева и є присъжда обезщетение от 15 000 лв. за неимуществени вреди. Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.



Загиналите Петрина Христова и Деница Ченишева

Сградата в центъра на София рухна на 19 септември 2006 година върху автомобил, в който седяха Деница Ченишева и нейната 24-годишна другарка Петрина Христова. И двете млади дами бяха убити на място. По случая стартира дело против шефа на компанията, чиято благосъстоятелност е била постройката, строителният инженер, архитектът и строителят, взели участие ремонта. След 15 години развой всички те бяха оправдани и делото завърши без отговорни за нещастието.

Майката на Деница написа в исковата си молба, че през всичките години до края на делото е изпитвала единствено изтощение, неизбежност и болежка, като страдала от бодърствуване и била под непрекъснат стрес. Вероятно тя ще апелира размера на компенсацията пред по-горна инстанция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР