Бившият полицай Венцеслав Караджов ще изтърпява наказанието доживотен затвор“ за

...
Бившият полицай Венцеслав Караджов ще изтърпява наказанието доживотен затвор“ за
Коментари Харесай

Съдът реши: Доживотен затвор за убийство за барикадиралия се бивш полицай

Бившият служител на реда Венцеслав Караджов ще изтърпява наказването „ пожизнен затвор “ за предумишленото ликвидиране на родителите му. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и удостоверява това на Апелативен съд – Пловдив. 

Делото е формирано по касационни тъжби на Венцеслав Караджов и на бранителя му.

Подсъдимият е приет за отговорен за това, че на 15 май 2016 година в Пловдив преднамерено умъртвил родителите си с особена свирепост и с користна цел. Приспаднато е времето, през което е бил арестуван. 

Съдебният състав на Върховен касационен съд приема касационните тъжби за неоснователни. В претекстовете си висшите съдии установяват, че въз основа на доказателствата е достигнато до извод, че родителите на подсъдимия са убити след 19,00 ч. на 15.05.2016 година Установявайки времето на осъществяване на действието, Апелативният съд е приел, че негов причинител е Венцеслав Караджов и, че е оборено алибито му.

Решението е взето след разбор на показанията на брачната половинка на подсъдимия и неговата тъща, както и на получени записи на диалози, извършени сред тях, някои от тях и с присъединяване на малолетния наследник на подсъдимия. 

При реализиране на убийството е употребен ауспух, подложен на револвера. Отсъствието на следи от подсъдимия на местопроизшествието, включително и по щангата „ кози крайник “, с която е разрушена вратата, и по катинара, може да бъде обяснено с това, че същият авансово е взел ограничения да не остави такива.

На 16 май мъжът се барикадира в дома си. Заради това не можа да бъде отведен в пандиза. На идващия ден се съобщи, откакто се е опитал да се самоубие, по думите на адвокатката му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР