Малко драматизираме, нормално е най-голямата полтическа сила да излъчи председател

...
Малко драматизираме, нормално е най-голямата полтическа сила да излъчи председател
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Разделението в обществото е по отношението към Борисов

Малко драматизираме, обикновено е най-голямата полтическа мощ да излъчи ръководител на Народното събрание. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в Софийския университет, някогашен вицепремиер и някогашен министър на образованието и науката, във връзка избора на номинираната от – за ръководител на Народното събрание.

Различното ще е във връзка с съставянето на държавно управление. Разделението в българското общество минава по отношението към господин Борисов - едни хо харесват, други - не. Ситуацията до някаква степен е патова, тъй като след последните избори видяхме, че нямат задоволително тежест да създадат независимо държавно управление, само че в това време и без тях не може да бъде формирано държавно управление, съобщи проф. Вълчев.

Проблемът е, че все по-малко хора отиват да гласоподават с готовност. Хората инстинктивно усещат неискреността и неналичието на праволинейност. Това ще бъде огромното предизвикателство, по какъв начин при тази ниска легитимност и ниска изборна интензивност да не се отиде на избори, добави някогашният вицепремиер.

Аз персонално считам, че не е добре толкоз постоянно да вървим на избори. В последна сметка това е въпрос на зрялост у хората, които сме избрали. Според мен политическо държавно управление ще бъде едва държавно управление и то няма да издържи доста. Единственият метод е да се търси държавно управление с доста огромен честен престиж и експертен капацитет, с цел да може в някакво малко време да се свършат избрани неща, сподели още проф. Даниел Вълчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР