Магазини масово бягат от моловете. Това е новата тенденция на

...
Магазини масово бягат от моловете. Това е новата тенденция на
Коментари Харесай

Нова мода! Магазини бягат от моловете. Къде се местят?

Магазини всеобщо бягат от моловете. Това е новата наклонност на пазара, вследствие пандемията. Успешните магазини се местят на основни търговски улици, демонстрира разбор на Colliers, представен от уеб страницата Парите ни.

По данни на компанията комерсиалните улици в София резервират постоянни равнища на претовареност и нови откривания в края на 2020 година, а бул. " Витоша " бележи лек спад в свободните площи за първото полугодие от съвсем 9 % на 7,5 %.

Предлагането на търговски площи се резервира при размер от 390 660 кв. м. Нивата на предложение в комерсиалните паркове се задържат на 66 200 кв. м. Наетите площи в комерсиалните центрове в столицата доближи 10 500 кв. м., а размерът усвоени площи в парковете е 3 250 кв. м.

Наемните равнища остават без смяна. Прогнозата е до края на 2021 година да бъдат отворени обекти на повърхност от над 10 000 кв. м. в София, а наемните равнища да останат без смяна.

Увеличават се и свободните офис площи. През първото полугодие на 2021 година предлагането на офис площи в София записва растеж от 4%, като общата площ доближава 2,5 млн. кв. м. Нивата на свободните площи нарастват с 3% за първите шест месеца на 2021 година и доближават 16%, като този растеж се дължи най-много на добавеното ново предложение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР