Мачът от мексиканското футболно първенство между Керетаро и Атлас бе

...
Мачът от мексиканското футболно първенство между Керетаро и Атлас бе
Коментари Харесай

Две жертви след меле между агитки на мач в Мексико

Мачът от мексиканското футболно състезание сред Керетаро и Атлас бе преустановен поради кърваво меле сред последователите, довело до гибелта на двама души и повече от 20 ранени и откарани в болница.

Насилието пламна в 63-та минута на мача сред Керетаро и Атлас на стадион Ла Корехидора в град Керетаро, столица на едноименния щат. Охранителите отвориха вратите на стадиона, с цел да разрешат на почитателите да избягат, само че някои продължиха да си разменят удари, принуждавайки играта да бъде спряна и играчите да отидат в съблекалнята. Разиграха се безредни подиуми с ръкопашни хватки, гневни ритници и юмруци. Монитор на VAR беше погубен по време на конфликтите, като в обществените медии бяха оповестени изображения, показващи засегнати почитатели, лежащи на земята.

Първоначално имаше опасения, че голям брой почитатели може да са убити, откакто съгласно някои информации се твърдеше за 17 починали. Но чиновниците от гражданска отбрана на щата Керетаро по-късно изясниха, че 22 души са били превозени в лечебни заведения, като двама са в сериозно положение.

Футболистите на двата тима съумяха да се приберат на тичешком в съблекалните, до момента в който защитата отвори вратите към терена, където фамилии с дребни деца можеха да бъдат видени да тичат на безвредно място.

След разразилото се кърваво меле сред последователите на Керетаро и Атлас, мексиканското състезание беше спряно до второ разпореждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР