Любими песни на няколко поколения българи ще звучат в Панагюрски

...
Любими песни на няколко поколения българи ще звучат в Панагюрски
Коментари Харесай

Стенли, Графа и Мария Илиева пеят за Деня на миньора

Любими песни на няколко генерации българи ще звучат в Панагюрски колонии по случай професионалния и фирмен празник на „ Асарел-Медет “АД, който ще бъде маркиран на 31 август. На концерта за Деня на миньора тази година ще пее емблематичният вокал на „ Тангра “ Станислав Сланев - Стенли, дружно с Димитър Ковачев-Фънки и Стенли Лайв Бенд, от които чакаме да изпълнят обичани песни като „ Оловният боец “, „ Жулиета “ и „ Бъди какъвто си “. Хубавата българска музика е обезпечена също с шлагерите на Владимир Ампов – Графа, Мария Илиева и спечелилия от последния сезон на „ Като две капки вода “ Стефан Илчев.

Празникът ще стартира в 10:30 часа с водосвет за здраве в църквата „ Свети Иван Рилски “ в Панагюрски колонии. Кръшните хора ще се вият дружно с именития фолклорен отбор „ Пирин “, който е притежател на премия „ Грами “ за присъединяване си в албума на „ Мистерия на българските гласове “. На сцената ще се изявят и локални самодейни сформира, измежду които панагюрският духов оркестър „ Делчо Радивчев “, мажоретен състав „ Елинор “ и внушителен фолклорен състав „ Тангра “. Кулинарният виртуоз Ути Бъчваров също ще съблюдава традицията по случай Деня на миньора. Той ще подготви един звук курбан във впечатляващия си меден котел, който е създаден от ръчно изкована асарелска мед и е същият като оня, в който се готви в Света гора.

Денят на миньора още веднъж ще събере в Панагюрски колонии освен фамилиите на работещите в „ Асарел-Медет “ и ветераните от компанията, само че и хиляди поданици и посетители на общината. За облекчение са обезпечени рейсове, които ще потеглят в 9 ч. от автогарата в Панагюрище, селата от общината и Стрелча. Връщането от село Панагюрски колонии ще бъде в 17 часа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР