Ловешкият избирателен район беше твърде шарен след последните парламентарни избори.

...
Ловешкият избирателен район беше твърде шарен след последните парламентарни избори.
Коментари Харесай

Ловешките села – не са забравени от Бога, а от политиците. Кой ще ги спечели на вота?

Ловешкият изборен регион беше прекомерно пъстър след последните парламентарни избори. Петте мандата за Народното събрание бяха разпределени сред пет разнообразни партии. Дали тъй като даже и твърдия електорат на главните политически сили ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към този момент не им има вяра или просто тъй като хората в действителност чакаха и виждаха смяна в лицето на новите играчи „ продължаваме смяната “ и „ ИТН “.

Факт е обаче, че разочарованието в този момент, преди следващите избори е още по-голямо, от всички. Ще съумеят ли политиците да върнат изгубеното доверие измежду хората, които на последните парламентарни избори не бяха доста дейни и какви са в този момент настройките на гласоподавателите на фона на локалните им проблеми и тези в цялата страна?

Тетевенските села Глогово и Градежница са от най-големите в Ловешка област;

Намират се в живописна котловина с красива природа и присъщи за района традиции.

Села, които не са забравени от Бога, само че съгласно локалните хора, са забравени от ръководещите и политиците. Проблемите с водоснабдяването, неприятните пътища и улици и неналичието на работа, изключително за многото младежи, които живеят там, са измежду най-сериозните за жителите им.

От Глогово се оплакаха, че от юни до декември селото е на воден режим, само че никой не го интересува, макар, че край село има доста извори.

Причина за нарушеното водоподаване са многото авариии.

Жителите на двете села настояват, че преди избори политиците дават обещание, само че след това не извършват обещаното и нищо не се трансформира. За това доста от хората няма да гласоподават на идните на 2 октомври предварителни парламентарни избори, други към момента не са решили, защото съгласно тях не виждат смисъл, а трети към момента не знаят за кого. Омръзнало им и от избори!

Местните признават, че и в Глогово и Градежница се купуват гласове, най-вече от ГЕРБ и Движение за права и свободи, макар, че преди и други, по-малки партии са предложили. Сумите варирали сред 50 и 100 лв., само че на последните избори достигнали и до 150 лв..

Повечето от хората считат, че и след тези избори нищо в страната няма са промени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР