Ловчанският митрополит Гавриил награди 13-годишния Николай Борисов от Ловеч, който

...
Ловчанският митрополит Гавриил награди 13-годишния Николай Борисов от Ловеч, който
Коментари Харесай

Наградиха дете, помогнало на човек в беда

Ловчанският митрополит Гавриил награди 13-годишния Николай Борисов от Ловеч, който преди дни е оказал помощ на изпаднал в неволя в човек и е избавил живота му. Отличия и дарове е получил и от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, оповестяват от община Ловеч.

Момчето е възпитаник в седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч.

Един ден, връщайки се от урок по пиано, е видял на улицата паднал чужд възрастен мъж, който си е блъснал главата. Обадил се е на "112 " и е оказал първа помощ на мъжа, до момента в който е пристигнала колата за спешна помощ, описа ученикът.

Митрополит Гавриил го подари с икона на св. Николай, книга за чудесата на св. Лука и парична сума.



"Прочетохме за постъпката на момчето в Интернет и се възхитихме, че имаме такива млади и почтени хора през днешния ден, които са подготвени да се притекат на помощ, да жертват време и сили. Желаем да има повече такива младежи, тъй като те ще станат почтени жители на нашата татковина ", съобщи дядо Владика, като благослови момчето и фамилията му и им пожела да посрещнат идните празници със здраве и религия.

По-рано през днешния ден седмокласникът е бил награден и от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, оповестяват от общинската администрация. Получил е почетна значка на Община Ловеч, а Михайлова му е връчила преносим компютър и грамота.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР