Лошото време в деня на пътуване обикновено означава, че вероятно

...
Лошото време в деня на пътуване обикновено означава, че вероятно
Коментари Харесай

Кое е най-опасното време за полет?

Лошото време в деня на пътешестване нормално значи, че евентуално ви грози забавяне или анулация на полета.

По-различни обаче са нещата, когато попаднете на неподходящи условия след политане.

За благополучие, комбинацията от пилотски опит, строги разпореждания и софтуерен прогрес доведоха до разък спад в броя на съдбовните самолетни катастрофи. Според Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA), да вземем за пример, има единствено един смъртен случай и няма съдбовни произшествия в страната от 2009 година насам.

Независимо от това, един рисков полет може да опъне нервите даже и на опитни експерти, показва Best Life Online.

Според водачите един вид време е изключително ужасно за полет и експертите в промишлеността се надяват да го избегнат непременно.

Всички познаваме безпокойството, идващо с неочакваното включване на лампичката за закопчаване на защитния колан по време на полет. И до момента в който компликациите в небето са просто част от пътуването, водачите споделят, че неочакваният прогресивен въздушен поток е единственото метеорологично положение, от което се опасяват най-вече.

Всъщност, атмосферните условия могат да бъдат смущаващи както за екипажа, по този начин и за пасажерите.

„ Самолет прелита през голяма възходяща бликам, която не можете да видите на радара през нощта, което се усеща като сериозен удар при такава скорост ", споделя Джон Нанс, анализатор по авиационна сигурност и пенсиониран водач, пред Reader's Digest.

"Тя изхвърля всичко нагоре във въздуха и по-късно дърпа надолу доста мощно. Не е същото като турбуленция, която кара всичко да подскача в близост за известно време, " добавя той.

Според специалистите възходящите течения могат да се развият даже когато за нетренираното око наподобява, че времето е хубаво. „ Те се появяват в нестабилни — постоянно отчасти облачни — дни, когато джобовете от топъл въздух се издигат, от време на време образувайки дъждовни и гръмотевични облаци “, изяснява Грег Форбс, лекар по тежки метеорологични условия, за The Weather Channel.

"Докато водачите заобикалят да летят през мощни гръмотевични стихии, от време на време възходящите течения в по-малките облаци и дъждове могат да причинят турбулентни удари, " добавя той.

В някои случаи тези непредвидени течения могат да повдигнат самолета до рисково огромни височини. Това може да накара водачите да вземат сложни коригиращи дейности, с цел да върнат самолета назад на курса, което пък може да докара до доста неочаквани рухвания или евентуално да го извади от надзор.

Въпреки че непредвидените промени в посоката напразно могат да доведат до плашещи събития на борда на самолета, водачите споделят, че те са управляеми и нормално могат да бъдат планувани „ Турбуленцията е стеснение за всички, в това число за екипажа, само че също по този начин, заради липса на по-добър термин, е обикновено “, споделя Патрик Смит, редактор на уеб страницата Ask the Pilot.

„ От позиция на водача, това нормално се преглежда като проблем с удобството, а не с сигурността. И в случай че забележите, че вашият аероплан се изкачва или спуска, това не е безусловно причина за суматоха. Самите самолети са проектирани да понасят удивително количество напън ", изяснява Смит.

За благополучие, водачите са добре подготвени да се оправят даже с тежки турбуленции и нормално се стремят да избегнат огромните течения в небето. „ Страхотното на авиацията е, че пътувате в триизмерно пространство “, споделя водачът Кларк Моравец пред канадския вестник Global News. "Когато забележим сигнали за евентуална турбуленция, можем да я избегнем посредством отклоняване от курса ", добавя той.

Все отново водачите могат да бъдат хванати неподготвени от неочаквани промени във времето. „ Ето за какво постоянно е добра концепция да останете на седалката си и да си сложите колана, даже в случай че знакът за това е изключен “, предлага Моравец.

И в случай че към момента се изнервяте от турболенцията, можете да бъдете сигурни, че това прекарване рядко води до освен това от няколко разлети напитки. „ Пилотите вършат всичко допустимо, с цел да избегнат летенето през турбуленция. А за нас сигурността и комфортът са цели, които одобряваме доста съществено, “ изяснява Моравец.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР