Лобистите постигнаха своето за изтребителите, заяви президентът Румен Радев.„Според мен

...
Лобистите постигнаха своето за изтребителите, заяви президентът Румен Радев.„Според мен
Коментари Харесай

Румен Радев: Лобистите постигнаха своето за изтребителите

Лобистите реализираха своето за изтребителите, съобщи президентът Румен Радев.

„ Според мен лобистите реализираха своето за изтребителите. Конкурсът към този момент се връща в изходна точка и това заплашва дефинитивно да приземим 100-годишната си авиация”, счита президентът.

„ Задраскан беше трудът на военните специалисти и упованията на военните летци и инженери за навременно решение на този доста значим проблем”, сподели още Румен Радев. На въпрос кои са лобистите и кой стои зад тях, президентът отговори: „ Вие ги виждате задоволително, казвал съм към този момент. Вижте метода на деяние и ще разберете защо става въпрос”. Това беше и задачата на тази комисия – да бъде употребена като арбитражен съд за политически цели, счита президентът. Трябваше от дълго време процедурата да бъде в ход, кой месец сме към този момент, запита Радев. Според него няма никаква изясненост по кое време ще се продължи от тук нататък.

„ Ако си решил да не инвестираш в сигурност намираш метод и мотиви да протакаш”, безапелационен бе президентът.

Във връзка с това дали ще подпише указа за назначението на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, Радев уточни, че към този момент е споделил, че е най-логично новият ръководител на Върховен административен съд да се избира от новият състав на Висш съдебен съвет.

„ Старият състав на Висш съдебен съвет към този момент излъчи своя претендент, в случай че му дадем късмет да бъде доказан и от новия състав на Висш съдебен съвет, то тогава неговият престиж ще бъде още по-голям”, посочи Румен Радев. Относно това по какъв начин ще се реализира консенсус сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за антикорупционния закон, Радев съобщи, че консенсусът е да се отговори на упованията на българския народ.

„ Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията на най-високите етажи на властта. За мен това значи, когато имаме сигнал за корупция и, когато имаме крупна социална поръчка, да имаме орган, който самодейно да събира информация, да изследва нещата, да прави разбор в самата фаза на публичната поръчка като нейна подготовка, реализация, оформяне на критерии, сключване на контракти. И при придобиване на задоволително информация и доказателства – следствие, обвиняване и ефикасна присъда – това чакат всички”, разяснява още Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР