Лийдс и Брайтън продължават с отличното си представяне от началото

...
Лийдс и Брайтън продължават с отличното си представяне от началото
Коментари Харесай

Челси беше унижен в Лийдс с 0:3

Лийдс и Брайтън не престават с отличното си показване от началото на сезона във Висшата лига с безапелационни победи над лондонските Челси и Уест Хям в третия кръг на Висшата лига.

На " Елън Роуд " Лийдс се наложи над един от любимците за купата Челси с 3:0. " Белите " имаха цялостен надзор над мача и можеха стигнат и до по-изразителен триумф. 

Всичко за Челси се обърка в 33-тата минута, когато груба неточност на вратарят Едуар Менди разреши на Брендън Ааронсон да открадне топката от краката му и да вкара на празна врата.

Само четири минути по-късно домакините удвоиха посредством Родриго, който вкара четвъртия си гол за сезона. Полузащитникът засече с глава центриране от фаул и за повторно прати топката във вратата на Челси. 

Силната игра на Лийдс продължи и след почивката и в 69-ата минута резултатът стана типичен. Дан Джеймс центрира от левия фланг към Родриго, чийто удар с глава попадна на крайници на Джак Харисън и той от броени метри нямаше по какъв начин да сбърка.

Ситуацията за Челси пък стана кошмарна в 84-тата минута, когато централният бранител Калиду Кулибали бе изпъден от игра с втори жълт картон.

В другия мач този следобяд на Олимпийския стадион в Лондон Брайтън завоюва с 2:0 против домакина Уест Хям.

В 22-рата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, откакто Дани Уелбек се измъкна от отбраната на " чуковете " и бе препънат в наказателното поле от новото попълнение Тило Керер. От 11-те метра Алексис Мак Алистър не сбърка за 0:1.

Вторият гол в мача падна в 66-ата минута, когато Паскал Грос откри в наказателното Леандро Тросар и белгиецът не остави шансове на Лукаш Фабиански.

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР