Лидерите на полския национален отбор Роберт Левандовски и Гжегож Криховяк

...
Лидерите на полския национален отбор Роберт Левандовски и Гжегож Криховяк
Коментари Харесай

Левандовски не желае Шевченко за селекционер на Полша

Лидерите на полския народен тим Роберт Левандовски и Гжегож Криховяк непосредствено показаха своя любимец за правоприемник на напусналия селекционер Пауло Соуса, който пое бразилския Фламенго.

Поляците ще играят баражи за място на Мондиал 2022, които са планувани за 24-и март и 29-и март, в случай че стигнат до там. Полша на първо време гостува на Русия, а при триумф ще бъде хазаин на някой всред Чехия и Швеция. И два месеца преди баражите неяснотата с треньора не се трансформира.

Според полските медии, президентът на локалния футболен съюз (ПСПН) Цезари Кулеша се е спрял на три имена: Андрий Шевченко, Адам Навалка и Ян Урбан. В доста медии се твърди, че Кулеша и Шевченко са прецизирали всичко и е въпрос на време украинската легенда да стане треньор на " Дружина полска ". Но не по този начин мислят звездите на отбора.

Пред публицист от " Спортове Факти " звездата на Байерн (Мюнхен) Левандовски споделя, че на " него му би трябвало треньор, който да познава тима и би било добре, в случай че е поляк ".

31-годишният Гриховяк, който сега играе за съветския ФК Краснодар, е още по-директен.

" Адам Навалка, който познава тима и играчите е няколко крачки пред този, който няма никакъв опит. Убеден съм, че Навалка се харесва на множеството от играчите. Много футболисти, с които съм бил в националния тим, помнят какъв брой положително съдействие имахме с него, споделя още здравенякът.

Адам Навалка беше народен треньор в интервала 2013-2018 година и съумя да класира поляците на Евро 2016 и на Световното в Русия през 2018-а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР