Лидерът на Възраждане отговори на репортажа на журналистката от бТВ

...
Лидерът на Възраждане отговори на репортажа на журналистката от бТВ
Коментари Харесай

Koстадинов отговори на Цънцарова, отправи ѝ нестандартна покана

Лидерът на " Възраждане " отговори на репортажа на журналистката от бТВ Мария Цънцарова, разкриващ че депутати от партията му са имунизирани, въпреки да се афишират срещу зеления документ.

В обява във фейсбук Костадинов дефинира материала като поръчков и упрекна Цънцарова в неистини. Ето какво написа той в социланата мрежа:

" На 14 май 2020 година Възраждане провежда първият огромен митинг против ограничаващите ограничения в Европа. Превантивната реакция не закъсня. На 5 май имаше просторен поръчков репортаж в Нова тв, цялостен с клюки и неистини за мен. На 12 май имаше втори подобен репортаж с още такива клюки и неистини. На 13 май, ден преди митинга, апелативната прокуратура във Варна се самосезира след клеветите и стартира да ме проверява. Всичко това беше щедро гарнирано с спомагателни клюки и неистини, разказани по всички типове медии в страната, както и пуснати като вести в централните излъчвания на Нова тв.

Днес имах дежа вю:) На 12 януари организираме митинг против ограничаващите ограничения и превантивната реакция не закъсня. Сутринта изгледах просторен поръчков репортаж, единствено че този път по Битиви. Сега в резюме ще обясня някои неща, показани в " репортажа ":

1. Възраждане била срещу имунизацията, само че имала в редиците си имунизирани депутати. Истината е, че ние постоянно сме казвали, че имунизацията би трябвало да е доброволна и от нея да не произтичат нито права, нито отговорности.

2. Още на 16 ноември заявих, че във Възраждане има имунизирани хора. Въпросът ми беше заложен на конференция. Казах го наново и на 7 ноември, още веднъж на журналистически въпрос. " Репортажа " обаче не цитира тези мои думи, а цитира други - че не съм питал депутатите дали са имунизирани. Истината е, че до преди няколко дни даже не знаех какъв брой от депутатите ни са имунизирани. Никога не ме е интересувало, нашето виждане постоянно е било, че това е персонален въпрос.

3. Като споделих персонален въпрос, персоналния здравен статус на всеки жител е ненарушим. Как тогава Цънцарова размята персоналните данни на четирима български жители в народен ефир? Това е закононарушение, откъдето и да се огледа, и още на следващия ден ще бъде пусната тъжба в КЗЛД, а след това и в съда.

4. Като споделих Цънцарова, че се сетих друго - по какъв начин аз мога да ревизира персоналния здравен статус на това лице? В петък мина край мен най-малко пет пъти, операторът и ме снима, и аз съм съществено обезпокоен - в случай че е инфектирана с рискова болест като проказа или СПИН, примерно, тя може да придвижи заболяването си върху всички, с които е контактна. Ще питаме министърката на опазването на здравето публично дали ще ни уведоми за здравния статус на това лице. Ако откаже, ще питаме по какъв начин тогава здравния статус на други жители е станал публичен и кой ще носи отговорност за теча на персонални данни.

5. В репортажа споделиха най-после, че ме били поканили, само че аз съм отклонил поканата. Това е неистина. Първо, както споделих, Цънцарова в петък мина най-малко 5 пъти около мен, даже ме снима и аз също съм включен в фрагменти от репортажа. Странно за какво не ми задава въпроси тогава, а е решила да ме кани по-късно, при изискване, че имам задължения, с които екипът и е осведомен. Аз несъмнено нямам проблем да давам отговор на въпроси, и по тази причина учтиво поканвам на собствен ред Цънцарова да пристигна на нашия митинг в сряда - ще и отговоря обществено пред събралото се хилядно голям брой.

Мога и още, само че мисля, че всичко е ясно. Ще прибавя още нещо - преди няколко месеца бях в предаването на Цънцарова и тогава тя ме пита какъв ми бил фамилния статус. Аз отговорих, несъмнено, само че нейната реакция беше, че не съм бил давал добър образец в обществото. Веднага след края на предаването колежки на Цънцарова побързаха да ми предложат подробна информация за нейния фамилен статус, както и други сходни " обстоятелства " по отношение на връзките и с други хора. Отказах даже да ги изслушам. Винаги съм считал, че ровенето в персоналния живот на хората, без значение дали са обществени персони или не, е безпределно гнусно и нечистоплътно. Поради тази причина и не станах публицист, макар че като студент бях основен редактор на студентския вестник на Великотърновския университет, а вестника, прочее, беше много добър:)

На финала ще напомня следното - поръчковия репортаж по Нова тв не спря хилядите българи на 14 май 2020 година Същото ще стане и с поръчковия репортаж на Битиви.

Властта се сменя, само че пропагандата и методите и не се сменят. Сега остава единствено прокуратурата да ни повдигне обвиняване, с цел да е повторението от 2020 цялостно:) "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР