Крайбрежно село в Испания, което става все по-популярно, скоро може

...
Крайбрежно село в Испания, което става все по-популярно, скоро може
Коментари Харесай

Испанското ваканционно селище, което иска да забрани всички туристи

Крайбрежно село в Испания, което става все по-популярно, скоро може да попречи на туристите да го посещават. Пътуващите, които документират вдъхновяващите си пътувания в обществените мрежи, са захласнати от " недооцененото " и " зашеметяващо " село Бинибека Вел в Менорка - толкоз доста, че има огромен взрив на интерес и гости през последните години.

Живописното испанско населено място сега има 800 000 гости годишно, най-вече сред топлите месеци от май до октомври, само че тази година тази цифра се чака да нарасне до 1 милион. В резултат на неочаквания напор локалните управляващи в този момент възнамеряват да сложат завършек на туризма там.

И по този начин, за какво тъкмо е толкоз известно? Въпреки че селото може да не е толкоз известно като гръцкия остров Санторини, то към момента има хиляди туристи и доста прилики - в това число красивите белосани здания, зашеметяващите плажове и причудливите пристанища.
 Снимка 665099

Видеоклиповете в TikTok, снимани по улиците на Бинибека Вел, се радват на все по-голяма известност. Един от потребителите на приложението назовава " едно от най-недооценените места за посещаване ", до момента в който различен написа: " Толкова подценено ". Там в действителност е зашеметяващо. Къщите са боядисани в бяло, алеите са дребни и можем да се взираме към морето, до момента в който се глезим с чаша пенливо вино казва в ръка и опитваме от локалната кухня в питейните заведения и заведенията за хранене.
 Сан Себастиан - европейският град, който не разрешава хотелите
Европейският град, който не разрешава хотелите

Какво и за какво постанова тези ограничения

Не е мъчно да се разбере за какво туристическите влогъри са се влюбили в това място. Докато посетителите се разхождат по калдъръмените улици, с цел да си вършат селфита и видеоклипове за своите профили в обществените медии, жителите от дълго време се оплакват от шума и разстройствата, които това генерира - и кой може да ги вини, откакто се пробват да се насладят на дребна следобедна сиеста.
 Снимка 665098

Мерките за справяне с безпокойството, породено от посетителите, стартират още предходната година и включват скица, при която на локалните поданици са препоръчани 15 000 евро, с цел да оказват помощ за почистването на отпадъците, оставени от туристите.

Тъй като градът се приготвя за най-голямата си вълна от туристи до момента, на посетителите към този момент е позволено да посещават единствено сред 11 и 20 ч. Един гражданин споделя пред ElDiario предишния месец по какъв начин туристите " влизали в домовете и сядали на столовете им. "
 Снимка 665100

Оскар Монж, началник на групата, представляваща 195-те притежатели на парцели на Бинбека Вел признава, че възможната възбрана евентуално ще навреди на хората, чиито хотели, питейни заведения и магазини за сувенири зависят от локалния туризъм. Описвайки затварянето като последна мярка, той споделя пред The Guardian: " Разбира се, това е мъчно решение, само че сме принудени да го вземем. "

Дестинациите за пътешестване, които лимитират туристите

Бинибека Вел не е единственото място, което желае да осуети притока на туристи. Венеция вкара налог за еднодневните екскурзии, защото потъващият град има почти 30 милиона туристи всяка година, само че единствено 3.2 милиона остават да нощуват. Целият спомагателен пешеходен трафик води до шумово замърсяване и блъсканица в региона, с които локалните поданици би трябвало да се оправят през цялото лято.

Езерото Комо също обмисля туристическа такса заради несъразмерния туризъм, която ще се събира единствено по време на публични празници и през уикенда.
 Снимка 665096

През февруари индонезийският остров Бали вкара също такса, ориентирана към отбрана на локалната просвета и околна среда. Бали е прочут със своите превъзходни плажове, забележителни вулкани, диви животни, естествени пътеки и свещени храмове. Почти 4.8 милиона туристи са посетили Бали сред януари и ноември предходната година, съгласно Централното статистическо бюро на Бали.
 Испанският град за ценители и кулинари - супер почивка за доста по-малко пари от Барселона
Испанският град за ценители и кулинари - супер почивка за доста по-малко пари от Барселона

С какво притегля туристите Сан Себастиан

Лошото държание на туристите през последните години разгневи локалните. През май предходната година трима туристи от Русия бяха задържани от имиграционните чиновници, откакто бяха хванати да танцуват в свещения храм Пенгубенган в източен Бали.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР