Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов говори пред ФАКТИ, след като

...
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов говори пред ФАКТИ, след като
Коментари Харесай

Костадин Костадинов пред ФАКТИ: Време беше управлението да отиде в историята

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов приказва пред ФАКТИ, откакто кабинетът на Кирил Петков падна. При гласуването на вота на съмнение, който бе импортиран от ГЕРБ-СДС, 123 депутати гласоподаваха „ за “, а 116 „ срещу “.

- Г-н Костадинов, опозицията гласоподава монолитно и предстоящо при вота на недоверие…
- Разбира се, че вотът на опозицията бе предстоящ. Просто не прави чест на някои медии в България, че се поддадоха на обикновените неистини и операции на представители на ръководещото до неотдавна болшинство. Те твърдяха, че ще има купени още и проведени депутати, които ще получават задоволство само и единствено поради своите правила. Видя се, че макар всички тези опити да се сформира ново болшинство, в последна сметка политическата логичност надви. А тя е, че няма по какъв начин едно държавно управление, което потегля против личния си народ и в границите на 6 месеца провокира верига от политически рецесии, да продължи да ръководи по този метод. Време беше да отиде в историята, където му е мястото.

- Депутатите от „ ИТН “ не се поддадоха. Очакваше се, че измежду тях може да има такива, които да поддържат кабинета…
- Забележете защо приказваме: „ … не се поддадоха “. Все едно приказваме за някакъв рекет, за изнудване, че някой не се бил поддал. Да, вие отразявате обстановката такава, каквато е. Дори самите думи, които използваме, неумишлено демонстрират дъното, в което е затънала българската страна. Затова ние повтаряме към този момент 6 месеца, че това държавно управление няма нужните качества да ръководи нашата страна. Най-доброто решение за излаз от политическата рецесия са избори на есен, на които българският народ да отиде като на референдум за своето бъдеще. Ние към този момент 33 години сме в положение на историческа невъзможност. Безизходица, за която ни споделят, че е цивилизационен избор. Няма по какъв начин да е избор, откакто в границите на 30 години сме изгубили 1/3 от популацията и сме ес трансформирали в най-бързо изчезващата страна. Държава, която разчита на импорт да се прехранва, в която личните ѝ деца не виждат бъдеще и търсят метод да емигрират. Това не е цивилизационен избор, това е геноцид. Ние, от „ Възраждане “, по тази причина съществуваме в българската политика, с цел да предложим действителна опция за бъдещето на България, която съставлява независимо ръководство на България. Подчертавам – независимо.

- Нов кабинет в границите на този парламент вероятен ли е?
- Не. Категорично няма по какъв начин да се случи нов кабинет в границите на този парламент.

- Един народен представител от вашата партия не взе участие във вота. От какво бе подбудено това?
- Жената има тежък медицински проблем. Миналата седмица пристигна за гласуването от Пловдив, само че тя е в болничен от 30 май, тъй като има разкъсан менискус и затруднения. Тя е дейна в профила си в обществените мрежи и можете да видите защо става въпрос.

- Днес имахте и протест до парламента…
- Да, по този начин е. Но желая да уточня нещо значимо. Нашият митинг завърши по-рано, тъй като се оказа, че има и митинг на превозвачите поради високите цени на горивата. В един миг отнякъде се появиха доста хора. Дойдоха си като група. И като разбрахме защо става въпрос, тъй като ни се обадиха, ние прекратихме незабавно митинга, само че не сме си тръгнали поради Движение за права и свободи. Няма кадър, на който се виждат хора на „ Възраждане “ и Движение за права и свободи дружно, каквато информация се появи в медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР