Лидерът на сръбската опозиционна Партия за свобода и правосъдие (ПСП)

...
Лидерът на сръбската опозиционна Партия за свобода и правосъдие (ПСП)
Коментари Харесай

Сръбски политик към Меркел: Вземи Вучич със себе си, ти го доведе на власт

Лидерът на сръбската опозиционна Партия за независимост и правораздаване (ПСП) Драган Джилас сподели на немския канцлер Ангела Меркел, че „ би било почтено в този момент, когато напуща политиката, да вземе със себе си Александър Вучич, тъй като го докара на власт и непрекъснато го държи на власт ", оповестява организация Бета, съобщи БГНЕС.

„ Меркел е историческа персона, която означи ера на Германия и Европа. Много неща ще останат след нея, само че Орбан, Янша и Вучич също ще останат като завещание. С нейна поддръжка той пристигна на власт, тя го докара на власт “, сподели Джилас пред постройката на президентството на Сърбия, където се обърна към публицистите по отношение на насрещния иск против него от президента Вучич.

Джилас уточни, че тогавашният президент Борис Тадич в наличието на Меркел отказал да изтегли полицията от Северно Косово, само че, както акцентира, Вучич приел това, след което изтегли съдилищата и направи доста други неща. Според него „ в подмяна Меркел и по -голямата част от Европа не виждат разрушаването на институциите, демокрацията, свободата в Сърбия “.

Джилас сподели, че чака социалдемократите да завоюват изборите в Германия, ново немско държавно управление, " което в действителност ще се занимава с цяла Европа и с района ". „ Да излезем от лицемерната връзка. Ако в действителност желаете този район и Сърбия да бъдат част от Европейския съюз, дано работим дружно. Ако не желаете, спрете приемането на отчетите на Европейската комисия, откакто няма последици за тези, които нарушават всички европейски правила “, добави Джилас, преди идването на канцлера Ангела Меркел в Белград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР