Лидерът на подкрепяната от САЩ опозиция във Венецуела беше нападнат

...
Лидерът на подкрепяната от САЩ опозиция във Венецуела беше нападнат
Коментари Харесай

Нападнаха лидера на опозицията във Венецуела

Лидерът на подкрепяната от Съединени американски щати съпротива във Венецуела беше атакуван физически през вчерашния ден по време на посещаване в селски регион, оповестиха членове на неговото редом държавно управление и упрекнаха група свързани с ръководещата партия лица за причинители, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Снимка, съпътстваща изказването на опозицията, демонстрира Хуан Гуайдо, заобиколен от хора, един от които раздира ризата му. Паралелното държавно управление заяви, че членовете на групата, обвързвана с Обединената социалистическа партия на Венецуела, „ са удряли и обиждали “ Гуайдо. Той е на обиколка в южноамериканската страна в опит да сплоти и провежда партията си преди плануваните първоначални избори.

Гуайдо написа в Туитър, че счита да направи изказване в обществените медии същата вечер за случая в Хуан Карлос, населено място на към 270 километра югозападно от столицата Каракас.

Лидерите на Обединената социалистическа партия, които нормално популяризират изказвания в обществените медии или по държавната телевизия, не дадоха отговор незабавно на отправените обвинявания.

Миналата седмица последователите на Гуайдо бяха посрещнати с бариера от пластмасови столове и удари с юмруци от съдружници на президента Николас Мадуро в западния град Маракайбо.

Съединени американски щати и други страни признават Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела.

Брайън Никълс – помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на Западното полукълбо, през вчерашния ден осъди „ непредизвиканото нахлуване “ против Гуайдо.

„ Това нечувано нахлуване можеше да отнеме човешки живот; виновните за нападението би трябвало да бъдат изправени пред съда “, сподели Никълс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР