Лидерът на партия "Алтернатива за Германия" АзГ Александер Гауланд смята

...
Лидерът на партия "Алтернатива за Германия" АзГ Александер Гауланд смята
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия: Споразумението за бежанците е глупост

Лидерът на партия "Алтернатива за Германия " АзГ Александер Гауланд счита решението на срещата на върха на Европейски Съюз за ограничение на миграцията за "пълна нелепост ".

Той направи този коментар на откриващия се в Аугсбург двудневен конгрес на партията, осведоми ТАСС.

По думите на Гауланд договореностите от срещата на върха не костват нищо и единствено отсрочват приемането на действителни решения за превъзмогване на миграционната рецесия.

"Меркел ще падне, без значение от това какъв брой дълго още ще гребе с ръце, " съобщи водачът на АзГ пред 500 делегати на конгреса. Той съпостави сегашната политическа обстановка в Германия с ситуацията в някогашната Германска демократична република през 1989 година.



Преди началото на конгреса стотици хора излязоха по улиците на Аугсбург, с цел да стачкува против АзГ, заяви DPА.

Очаква се съперниците на "Алтернатива за Германия " да се срещнат с друга протестираща група по-късно през днешния ден, а към митинга да се причислят хиляди.

Заради митингите и конгреса през днешния ден в града има в допълнение 2000 служители на реда.

Успехът на евроскептичната, антиимиграционна партия "Алтернатива за Германия " на парламентарните избори през септември раздруса немската политическа система.



Трите съществени партии в страната Християндемократическият съюз (ХДС), Християнсоциалният съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия образуваха съдружно държавно управление и по този начин АзГ е най-голямата опозиционна партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР