Цените за вход за Айфеловата кула се очаква да се

...
Цените за вход за Айфеловата кула се очаква да се
Коментари Харесай

По-високи цени в Париж – скачат билетите за Айфеловата кула

Цените за вход за Айфеловата кула се чака да се усилят с към 20% като нарастването би трябвало да влезе в действие от 17 юни, малко повече от седмица преди началото на Олимпийските игри, заяви вестник Le Parisien в четвъртък.

За възрастен пътуването с асансьора до върха на Айфеловата кула ще коства 35,30 евро вместо предходните 29,40 евро. Всеки, който желае да изкачи стъпалата до втория етаж на Айфеловата кула, скоро ще би трябвало да заплати 14,20 евро вместо 10 евро.

Компанията, която оперира на кулата оправда нарастването като уточни високите загуби, понесени по време на пандемията, и увеличените разноски за поддържане на към този момент 135-годишната конструкция.

Това обаче е единствено последното от поредицата покачвания на цените, които удрят парижките туристи преди Олимпийските игри през 2024 година

Лувърът разгласи през декември, че ще добави 5 евро към таксата за вход, като цената на входа доближи 22 евро.

Посетителите на Париж ще би трябвало освен да заплащат повече, с цел да видят Мона Лиза, която е изложена в Лувъра, само че може да им коства повече и да стигнат до музея през града.

Билетите за парижката подземна железопътна мрежа ще бъдат съвсем удвоени през пиковия интервал юли - септември, когато столицата ще бъде хазаин освен на Олимпийските игри, само че и на Параолимпийските игри, които ще стартират на 28 август.

Тази необятно подложена на критика мярка има за цел да помогне за компенсиране на спомагателните разноски за разширена услуга. Под напън на чиновници транспортните компании също ще се заплащат бонуси за работа по време на игрите.

Посетителите на Франция и по-специално на Париж евентуално ще би трябвало да се приготвят за повече скокове на цените, защото търсенето на полети и хотели нараства за летните олимпийски игри, които нормално се считат за второто по величина интернационално спортно събитие след Световното състезание по футбол.

Въпреки че покачването на цените в Париж е единствено краткотрайно, увеличените цени за вход за Айфеловата кула ще продължат да се ползват след Олимпийските игри това лято (26 юли до 11 август).

Заради неналичието на туристи Айфеловата кула регистрира загуби от над 100 милиона евро по време на пандемията, които град Париж покри единствено отчасти. Кулата беше и боядисана, за което бяха платени изразходени към 60 тона багра.

Айфеловата кула през 2023 година е приела 6,3 милиона гости, даже повече от 2019 година

 


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР