Лични лекари: Ако не спрем заразата, ще станем като Италия„Намираме

...
Лични лекари: Ако не спрем заразата, ще станем като Италия„Намираме
Коментари Харесай

Лични лекари: Трябва да спрем заразата, иначе ще станем като Италия



Лични лекари: Ако не спрем болестта, ще станем като Италия

„ Намираме се в режим на свободно рухване. Общопрактикуващите лекари даваме своя дан в битката с ковид, работи се по ексклузивен метод, тъй като е по този начин, когато си на война, а ние сме в положение на война “. Това съобщи в изявление за БНР доктор Валентин Янев, общопрактикуващ доктор от София. Той не приема рецензиите на доц.Атанас Мангъров, че джипитата би трябвало да спрат да лекуват по телефона и да преглеждат пациентите си по домовете.

Д-р Янев акцентира, че всеки негов пациент, който се оплаква от температура, се оказва с Covid-19, а всеки втори или трети развива пневмония. Лекарят допусна, че сходна е картината и при неговите сътрудници.

В кабинетите си ние преглеждаме единствено Covid заболели и в случай че след шестчасово дежурство би трябвало да вървим по домовете, тогава всички, които чакат съвет от нас, ще останат без помощ. Средно по 100 диалога организирам на ден с пациенти, през нощта също. Имам към 1000 пациенти, има сътрудници с практики от по 2000, 3000 пациенти, техните телефонни диалози са несъмнено повече. Даваме терапия, рекомендации, получаваме от пациентите спомагателна информация и всеки ден направляваме лечението, която сме им назначили. Внимаваме за момента, в който стартират да се утежняват, изясни доктор Янев.

Според него „ доктор, който добре разпитва, добре диагностицира “, по тази причина той не счита за неправилно консултирането на заболели по телефона.

По думите му е закононарушение това, че пациенти не могат да бъдат настанени в болница и че би трябвало да търсят връзки, с цел да им се обезпечи болнично легло.

Голяма част от пациентите съумяваме да задържим в доболнична помощ. Работим с протокол, когато забележим, че индивидът се утежнява, го насочваме към лечебно заведение... Ако по този начин не престават нещата, влизаме в сюжета на Северна Италия и хората с пневмонии ще умират в домовете си. Картината е неприятна и трагична, предизвести медикът.

Д-р Валентин Янев сигнализира, че в случай че рецесията продължава да се развива с тези темпове, доболничната помощ ще катастрофира, лекарите ще се разболеят, кабинетите ще затворят.

Борбата е да забавим заразяването, би трябвало да се затегнат ограниченията, е апелът на персоналните лекари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР