Lenovo разработи необичайна мобилна версия на видеокартата GeForce RTX 4050

...
Lenovo разработи необичайна мобилна версия на видеокартата GeForce RTX 4050
Коментари Харесай

Lenovo пусна мобилен GeForce RTX 4050, който се свързва чрез необичаен M.2

Lenovo създаде необикновена мобилна версия на видеокартата GeForce RTX 4050 за своите моноблок компютри всичко в едно. Ускорителят е във формат на MXM (Mobile PCI Express Module) модул, само че употребява троен M.2 слот за връзка, който нормално намира приложение при свързването на SSD.

Обичайно мобилните видеокарти във формат MXM употребяват интерфейсите за връзка PCIe 4.0 x4 или PCIe 4.0 x8. Lenovo обаче е оборудвала ускорителя с три M.2 конектора, всеки от които поддържа четири PCIe 4.0 линии. Ако в конектора няма видеокарта, един от слотовете може да се употребява за свързване на NVMe устройство.

Нека напомним, че мобилната GeForce RTX 4050 употребява графичния процесор AD107 с 2560 CUDA-ядра, работещи на периодичност до 1755 MHz и се предлага в конфигурации с до 6 GB памет и поддръжка на 96-битова шина. Максималната консумация на сила от картата е 50 W.

Този вид връзка на видеокартата посредством три M.2 слота се предлага от производителя единствено за RTX 4050, макар че на доктрина има задоволително свободни PCIe линии за свързване и на RTX 4060. Очевидно новият вид връзка към момента не е типов. За това подсказва минимум неналичието на монтажен винт за слагане на SSD в M.2 слота.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР