Легенди на Нефтохимик и бургаския футбол се събраха, за да

...
Легенди на Нефтохимик и бургаския футбол се събраха, за да
Коментари Харесай

Легенди на бургаския футбол и Стефан Шварц отбелязаха юбилея на Нефтохимик

Легенди на Нефтохимик и бургаския футбол се събраха, с цел да отбележат 60-годишния празник на клуба. Специален посетител беше футболист номер 1 на Швеция за 1999 година Стефан Шварц, който дойде за празненствата на Нафтата по покана на футболния държавник и почитател на " шейховете " Кирил Евтимов.

Знаменитият тим на Нефтохимик от 90-те години на ХХ век беше показан от тогавашния президент на клуба Христо Порточанов и най-успешния бургаски треньор Димитър Димитров - Херо. Присъстваха още Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Станчо Цонев, Диян Петков, някогашният вратар Любомир Шейтанов, както и Николай Кръстев, който сега е шеф на ДЮШ на Нефтохимик, а синът му Димо е капитан на втория тим на Фиорентина. Бившият арбитър Георги Видолов също беше измежду гостите. Поради разнообразни задължения не съумяха да участват и редица други футболисти от най-славния интервал в историята на Нафтата.

Срещата протече в диалози и сладки мемоари за триумфите на " шейховете " през 90-те години. Бившият национал Радостин Кишишев организира дълга раздумка със Стефан Шварц, с който за две години се засякоха във Висшата лига на Англия - Тинката като състезател на Чарлтън, а Шварц като футболист на Съндърланд. Разговори с някогашния шведски халф организираха още Христо Порточанов и Димитър Димитров. Диян Петков и Шварц пък разясниха престоите си в португалското състезание, където играеха надлежно за Беленензеш и Бенфика.

Днес Стефан Шварц ще продължи визитите си по отношение на юбилея на Нефтохимик. В програмата му влиза аудиенция на детско-юношеската школа на " шейховете " в квартал " Изгрев ". Шведът ще посети и стадион " Лазур ", където на 14 октомври 1998 година като състезател на " тре крунур " записва победа над България с 1:0 в европейска подготовка. Празненствата за 60-годишният празник на Нефтохимик не се изчерпват единствено с визитата на някогашния футболист на Арсенал. Програмата ще продължи и през септември, когато даже ще се организира мач сред ветераните на клуба и деца от ДЮШ на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР