Легенди и предания за чудовища с човешки облик присъстват в

...
Легенди и предания за чудовища с човешки облик присъстват в
Коментари Харесай

За това мистериозно чудовище разказва президентът Рузвелт

Легенди и предания за чудовища с човешки образ участват в митологията на другите нации. Отвъд фантастичните истории обаче има и доста разкази на хора, които настояват, че са виждали с очите си прословутото създания, съчетаващи чертите на човек и хищник. Такива са историите за мистериозното творение Йети, известно още като Голямата стъпка, Снежния човек, Саскуоч.

Жители на Съединени американски щати, Канада, Русия настояват, че са имали срещи със създание, което може да върви на два крайници и припомня на маймуна, мечка и човек. По-голямата част от тези истории се смятат за плод на болен разум, неточност или прекомерно богато въображение. Затова и не им се отдава огромно значение.

Когато обаче някое високопоставено лице повдигне тематиката, нещата към този момент се одобряват по-сериозно. Такъв е и казусът с описа на някогашния американски президент Теодор Рузвелт, който той споделя в своя книга. Рузвелт не е видял с очите си случката, която пресъздава, само че е чувал за нея от умел планински ловджия, който назовава Бауман.

Събитията се развиват в затънтена околност в Айдахо, където ловецът лагерува с различен човек. По време на експедицията те се отдалечават от багажа си за няколко часа, а когато се връщат, откриват, че лагерът е бил атакуван от някого.

Първоначално считат, че това е мечка, само че след това следите демонстрират, че създанието е ходело на два крайници. Но това не е всичко. След смрачаване мъжете таман се унасят в сън, когато са събудени от заплашителен звук на звяр.

Те виждат нещо огромно да се движи в тъмнината, само че когато стартират да стрелят, то съумява да се измъкне. На идващия ден двамата мъже се разделят, а познатият на Рузвелт отива да прегледа, клопките, ситуирани в гората.

Когато се връща назад в лагера, открива ужасяваща панорама – сътрудникът му лежи на земята, умрял, със строшен врат и голям брой рани. При типа му Бауман оставя всичко и напуща мястото допустимо най-бързо. И до през днешния ден не е ясно с какво са се сблъскали двамата мъже, само че се допуска, че става дума за голям и мощен горски звяр.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР