Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил специална покана

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил специална покана
Коментари Харесай

Ново признание: ФИФА покани Христо Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил специфична покана за присъединяване в 74-ия конгрес на ФИФА, който стартира през днешния ден в столицата на Тайланд Банкок.

Камата е от квотата на популярните футболисти и ще взе участие в няколко благотворителни акции на международната футболна централа. Заедно с него са поканени най-големите футболни величия от 80-те и 90-те години.

Общо делегатите на конгреса ще са към 3000. От българска ще участват президентът на БФC Георги Иванов, изпълнителният шеф Борислав Попов и шефът на интернационалния отдел на футболната централа Ивета Банкова – Стоянов. Тайланд е едвам петата страна в Азия, която е хазаин на годишната среща на водачите на международния футбол.

Припомняме, че Христо Стоичков бе единственият българин на церемонията по връчване на премиите " FIFA The Best “ при започване на годината. Тогава международната централа също почете Камата със специфична покана и орден. Той му бе връчен от ФИФА за специфични заслуги и като дипломат на играта по света.

Делегатите на конгреса в Тайланд ще разискват какъв да е хазаин на международното състезание през 2034 година. Основен любимец за шампионата се счита Саудитска арабия. Държавата от Персийския залив се стреми да стане международен водач в спорта, като влага и семейства на редица световни събития - футбол, Формула 1, голф и бокс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР