Латвия отне лиценза на независим руски телевизионен канал, изразяващ подкрепа

...
Латвия отне лиценза на независим руски телевизионен канал, изразяващ подкрепа
Коментари Харесай

Латвия отне лиценза на независим руски телевизионен канал


Латвия лиши лиценза на самостоятелен съветски ефирен канал, изразяващ поддръжка за съветската войска и включвайки Крим в своята карта на Русия. Това заяви Асошиейтед прес, цитирайки локалните управляващи.

Решението на латвийския Национален съвет за електронни медии се основава на редица скорошни нарушавания от TV Rain. Лицензът е лишен на съображение опасност за националната сигурност и публичния ред.

Основната новинарска организация в района, Baltic News Service разгласи, че решението ще влезе в действие в четвъртък, когато освен предаванията на TV Rain, само че и нейните стратегии в YouTube ще бъдат блокирани. По-рано TV Rain беше санкционирана от латвийския медиен контрол за това, че не обезпечи верен превод на своите излъчвания на латвийски, единственият формален език на балтийската страна.

Решението на Латвия беше провокирано от телевизионна стратегия Rain, в която водещият предложения съветски бойци и техните фамилии, които го гледат, да споделят историите си с канала и даде обещание да предложи помощ. Водещият се извини, като сподели, че не е обещавал материална помощ на съветските войски на фронтовата линия в Украйна, само че каналът бързо го уволни.

Инцидентът пристигна на фона на напрежението с латвийските управляващи, които насочиха неодобрение за канала, изобразяващ анексирания от Москва Крим като част от Русия на карти и наричащ съветската войска " нашата войска ".

Решението на латвийския медиен контрол може да бъде обжалвано.

От основаването си през 2010 година TV Rain е най-видимата самостоятелна телевизионна станция в Русия, критикуваща политиките на Кремъл, предлагаща ефирно време на критици на държавното управление и необятно отразяваща митинги на опозицията.

Телевизия Rain спря активността си в Русия по-рано тази година, откакто управляващите блокираха нейните предавания, за които се твърди, че се дължат на сериозното отразяване на съветската война в Украйна. Каналът възобнови излъчването си през лятото от столицата на Латвия Рига, където са основани няколко други самостоятелни съветски медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР