Куанджик Бишимбаев, бивш министър на икономиката на Казахстан, който беше

...
Куанджик Бишимбаев, бивш министър на икономиката на Казахстан, който беше
Коментари Харесай

Казахстанският министър, който преби жена си до смърт, цитира Хитлер на процеса

Куанджик Бишимбаев, някогашен министър на стопанската система на Казахстан, който беше упрекнат в побой над брачната половинка си до гибел, цитира Адолф Хитлер по време на заключителната си тирада в съда. Обръщайки се към правосъдните заседатели, Бишимбаев сподели, че не е отговорен за убийството на брачната половинка си Салтанат.
Днес страните по делото, което продължава към този момент три месеца, изнесоха заключителните си пледоарии, като по този мотив Бишимбаев цитира Хитлер: „ В нацистка Германия през 30-те години имаше подобен прославен министър на пропагандата. Известната му поговорка беше: „ Колкото по-ужасни са лъжите ни, толкоз по-лесно е хората да им повярват. Адвокатът на потърпевшата се опита да разпали обществена неприязън у вас към предходните ми държавнически функционалности, само че не ме осъдиха за това, с цел да провокират вашата ненавист, а да ви отвлекат вниманието от обективността. Честно казано, вие сте единствената ми вяра за обективност “, обърна се Бишимбаев към правосъдните заседатели.

Бишимбаев вярваше, че цитира Гьобелс, само че в действителност това бяха думи на Хитлер.

Припомняме, че Салтанат Нукенова, която беше единствено на 31 година, беше убита на 9 ноември 2023 година в ресторант в Казахстан, а брачният партньор й, някогашният министър Бишибаев, беше упрекнат за убийството. Той е пребил жена си до гибел в ресторанта на негов родственик, след което я е оставил да почине, а той се е върнал да " вечеря на мира ". Охранителните камери в заведението снимали бруталното нахлуване на някогашния министър над безпомощната жена, която умря от контузии на главата, получени от побоя. Очаква се присъдата на някогашния министър да бъде произнесена на 10 май, заяви сръбският уебсайт Telegraf.rs. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР