А1 България поднови правата за излъчване на UEFA Лига Европа

...
А1 България поднови правата за излъчване на UEFA Лига Европа
Коментари Харесай

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона


А1 България възобнови правата за лъчение на UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите до 2027 година

UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите от сезон 2024/25 ще следват нов формат.

Новият формат ще даде опция на тимовете да се изправят против по-широк набор от съперници.

 

Каналите MAX Sport на А1 ще продължат да бъдат дом на най-интересния комерсиален футболен шампионат в света – UEFA Шампионска лига – и през идващите три сезона. От този август шампионатът ще следва нов формат, с цел да стане по-атрактивен и конкурентен. A1 има също и правата за част от футболните дуели от UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите.

От 2018 година насам спортните канали на А1 включват топ конфликти от UEFA Шампионска лигавъв вторниците, както и финалния дуел за трофея. През идващите три сезона всеки вторник по MAX Sport феновете ще могат да гледат най-интересните срещи от конкуренцията. Освен това в първия кръг от всеки сезон ще се играят и спомагателни мачове в четвъртък, част от които ще бъдат предавани по MAX Sport.

От сезон 2024/25 36 клуба (с 4 повече от предходния формат) ще вземат участие в груповата фаза на шампионата UEFA Шампионска лига. Новият формат дава опция на 36-те тима да вземат участие в една обща група от въпросните 36 тима, като всеки от участниците ще играе по 8 мача против 8 разнообразни противника (4 като хазаин и 4 като гост), вместо досегашните 6 мача против 3 противника. Това ще им даде късмет да се изправят против по-широк кръг от съперници.

Първите осем тима след груповата фаза ще преминат непосредствено към елиминации. Клубовете, класирани сред девето и 24-то място, ще вземат присъединяване в плейофен кръг, с цел да завоюват място на осминафиналите, а останалите ще бъдат отстранени. Отстранените от UEFA Шампионска лига клубове към този момент няма да не престават присъединяване си в UEFA Лига Европа.

А1 има и правата за част от срещите от втория по мощ и авторитет европейски клубен шампионат – UEFA Лига Европа. По традиция дуелите в UEFA Лига Европа се организират единствено в четвъртъците, като часовите диапазони са сходни на тези в UEFA Шампионска лига – 19:45 часа и 22:00 часа. Въпреки това, от сезон 2024/25, ще има кръг, който ще се играе извънредно единствено в сряда и част от мачовете ще бъдат излъчени по MAX Sport. А1 разполага с правата за лъчение и на мачовете от UEFA Лига на конференциите.

Подобно на UEFA Шампионска лига форматите на UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите също ще се трансформират от сезон 2024/25. Същите промени ще важат и за UEFA Лига Европа - осем мача с осем разнообразни противника. В UEFA Лига на конференциите всеки тим ще има шест мача с шест разнообразни противника. И трите шампионата ще включват 36 тима.

По отношение на програмата на трите шампионата: мачовете от първа фаза на UEFA Шампионска лига и UEFA Лига Европа ще се играят от септември до януари, до момента в който мачовете от UEFA Лига на конференциите са планувани от септември до декември. Всеки клубен шампионат на UEFA ще включва извънредна седмица, по време на която няма да има мачове от другите два шампионата.

 

Към момента в богатото портфолио на А1 от права за спортни събития се включват редица забавни шампионати и шампионати от света на спорта. От футбола това са UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа, UEFA Лига на конференциите, испанската LaLiga, Купата на Франция, Купата на Турция, Copa Libertadores, Copa Sudamericana. В спортните канали на А1 се излъчват и всички най-интересни тенис шампионати на ATP, баскетболното състезание на България (НБЛ) и шампионата за купата, баскетболната Евролига, волейболното състезание на България (НВЛ) и шампионата за купата, волейболната Лига на нациите, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, почитателите на моторните спортове се радват на директните предавания на стартовете на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните – на галавечерите на UFC.

---------------------

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова, сателитна и мобилна телевизия, четири лични спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения. През 2023 година A1 България регистрира доходи от 749,7 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 303,7 млн. евро.

 

A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 29 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2023 година възлизат на 5,3 милиарда евро.

Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни, онлайн разплащанията и цифровите бизнес решения. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни снабдители в света.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР