Ксавие Бертран, губернатор на региона Кале във Франция, описва като

...
Ксавие Бертран, губернатор на региона Кале във Франция, описва като
Коментари Харесай

План на ЕК застрашава френските пристанища след Брекзит

Ксавие Бертран, губернатор на района Кале във Франция, разказва като „ абсурден и недопустим “ проекта на Европейската комисия, който изключва френските пристанища от нов маршрут, свързващ Ирландия с континента след Брекзит.

Миналата седмица беше обявено, че Еврокомисията е приела предложение за преразглеждане на маршрута на един от нейните стратегически транспортни коридори, което визира милиарди евро от финансирането на инфраструктурата от Брюксел.

Новият маршрут ще свърже Дъблин и Корк с белгийските пристанища Зеебрюге и Антверпен, както и Ротердам в Холандия, с цел да насочи търговията непосредствено от Ирландия към континентална Европа след Брекзит, без да употребява Англия като сухопътен мост.

Комисията не изясни за какво реши да изключи френските пристанища, само че новият маршрут, най-вероятно, е предпочетен поради тапите в Северна Франция.

" Това е скандално и недопустимо решение ", сподели Бертран, губернатор на района О дьо Франс в изявление за в. „ Телеграф “. „ Рискът от тапи по пътищата, в случай че новите митнически инспекции бъдат въведени след Брекзит, е идентичен във Франция, Белгия и Холандия. Защо нашите пристанища да бъдат дискриминирани? Европейската комисия би трябвало да преразгледа това и френското държавно управление би трябвало да реагира “, безапелационен е той.

Предложението на Европейска комисия следва да бъде утвърдено от Европарламента и Съвета на Европа, а това зависи от изхода от договарянията за Брекзит, доколкото то ще влезе в действие едвам откакто Англия бъде изключена от разпоредбите на Европейски Съюз, които покриват финансирането на транспортни планове. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР