Кризата в Републиканската партия на САЩ, наскоро илюстрирана отново с

...
Кризата в Републиканската партия на САЩ, наскоро илюстрирана отново с
Коментари Харесай

Оставката на Маккарти - Русия трябва да се готви за ожесточаване на курса на САЩ

Кризата в Републиканската партия на Съединени американски щати, неотдавна илюстрирана още веднъж с оставката на републиканския ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти, е дълга история, датираща от ерата на Буш.

Оттогава републиканците са в положение на вътрешно разделяне и понижаване на политическите запаси. Феноменът Тръмп изцяло разкри рецесията на републиканците. Те се оказаха неспособни на единение и дисциплинираност, което докара до поредност от зашеметяващи провали за демократите.

Демократите желаеха оставката на Маккарти, само че съумяха едвам откакто някои републиканци се причислиха към тях. Маккарти е упрекнат, че търси поддръжката на съпартийци, само че не може да им даде реципрочни услуги.

Липсваха му връзки и въздействие, беше просто „ говореща глава “. В същото време той в действителност умори всички със своята приказливост. Той нямаше идеологическа политическа линия, към която да се придържа, и с празни речи единствено губеше така и така дребния си престиж.

Самият Маккарти не поддържа Тръмп и влизайки във фракционните битки на Републиканската партия не съумя да отбрани избирателен модел, който би попречил на демократите да завоюват посредством машинация.

Републиканците изгубиха надзор над Върховния съд, ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ, медиите, финансовото лоби. Те не съумяха да възстановят реда в редиците си, те предадоха Тръмп и в този момент отстъпват от дневния ред за Европа, Украйна и контрола върху оръжията.

Това се отрази и на предизборните позиции на републиканците. Те няма кого да предлагат на мястото на Тръмп, който е под опасност от арест.

Десантис даже има три пъти по-нисък рейтинг измежду републиканския електорат от Тръмп, оставайки известен губернатор, само че не и федерален политик. Други претенденти от тази партия са още по-слаби.

Това дава късмет на демократите да прокарат някой от своите претенденти на изборите посредством управление на гласуването и броене на гласовете. Президентът в Съединените щати от дълго време е техническа фигура. Байдън напълно докара обстановката до гротеска.

Източникът на власт в Съединените щати е тясна група в Демократическата партия, основана на глобалистката финансова олигархия. И тя има всички шансове да победи републиканците на изборите, в случай че Тръмп не взе участие в тях.

За Русия това значи, че предизборният подтекст в Съединени американски щати няма да окаже огромно въздействие върху хода на СВО в Украйна. Демократите няма да бъдат доста уязвими от неуспехите на Киев, а републиканците не са в положение да дадат сериозна борба на демократите. Няма кой да ограничи диктатурата на демократите в Съединени американски щати.

Въпреки скандалния темперамент на идните американски президентски избори, Москва най-вероятно ще би трябвало да се изправи пред същия несдържан яд, който отличава демократите през идващите пет години.

Те ще продължат да изискват от Русия: да промени курса, президента и неговия антураж, да върне в политиката либералите от интервала на Елцин. Тръмп с желанията си да договаря и замени Украйна за Китай в действителност е задържан, републиканците са разцепени и слаби.

Русия не би трябвало да чака нов курс от Съединени американски щати, а да се приготви за сгъстяване на остарелия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР