Горещото време, съчетано с остър недостиг на вода в разкъсваната

...
Горещото време, съчетано с остър недостиг на вода в разкъсваната
Коментари Харесай

Криза за вода: Стотици хиляди палестинци страдат от горещо време

Горещото време, съчетано с изострен дефицит на вода в разкъсваната от войната линия Газа, прави живота на палестинците, разселени от войната сред Израел и Хамас, сложен. Температурите в анклава доближиха 32 градуса по Целзий, което е много над естественото време за този интервал от годината. За да се оправят с горещината, децата в Дейр ал-Балах се пръскат с вода, с цел да охладят телата си.
Извеждам децата си на открито, след което ги заливам със студена вода поради жегата, която изпитваме. Не можем да я понасяме, тъй като палатката ни е направена от пластмаса. Все още сме при започване на лятото. През юли и август ще усетим същинската горещина.
Амани Салех, жена, разселена от град Газа

Хората се редят на опашка, с цел да изпълнят кофи с вода, която да употребяват в палатките, в които обитават от месеци.
Можете да видите какъв брой доста страдаме поради водата. Всеки ден идваме и си отиваме, търсейки този запас. Страдаме всекидневно, с цел да си набавим храна и питейна вода. Настояваме за незабавно решение.
Ум Нармеен Ареф, жена от град Газа

Храната е нищожна, защото потокът от помощи в Газа внезапно понижа от началото на войната. Водата също е в дребни количества заради необятно публикуваните вреди. Преди войната в линията всекидневно пристигаха по 500 камиона с помощи, като се счита, че с повишаването на потребностите ще е належащо голямо нарастване на помощта, само че в реалност идва доста по-малко. В момента доставката на помощ е в допълнение лимитирана от разрушените пътища, неналичието на гориво, както и от разселването и гибелта на филантропични служащи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР