Криптовалутите и правилната стратегия са ключови факториОт началото на годината

...
Криптовалутите и правилната стратегия са ключови факториОт началото на годината
Коментари Харесай

AMD поскъпва, инвеститорите са доволни

Криптовалутите и вярната тактика са основни фактори

От началото на годината акциите на AMD са поскъпнали с 21%

Акциите на AMD не престават да нарастват на фона на високите котировки на криптовалутите и обстоятелството, че вложителите виждат положителни моменти в тактиката на производителя на процесори.

При отваряне на борсата в понеделник, котировките на AMD се повишиха с 4%, а от началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 21%, отбелязва Fortune.

Вече две години AMD нараства, което свидетелства за ефикасната работа на основния изпълнителен шеф доктор Лиза Су. Вместо върху евтините чипове, компанията слага акцента върху решенията, които обезпечават висока продуктивност на персоналните компютри и сървърите.
още по тематиката
Поскъпването на AMD е резултат и от известността на криптовалутите, за рандеман на които се употребяват видеокарти, в частност някои модели Radeon, предлагани от компанията.

Според анализатора Джо Кинахен от TD Ameritrade обаче, има риск акциите на AMD и Nvidia да рухнат, в случай че балонът с криптовалутите се спука. Напоследък курсът на биткойн и други криптовалути пада, което съгласно специалистите може да се отрази отрицателно на двете компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР