В резултат на политическата криза през последните години загубихме инициативата

...
В резултат на политическата криза през последните години загубихме инициативата
Коментари Харесай

Димитър Радев: България възможно най-скоро трябва да се присъедини към еврозоната

" В резултат на политическата рецесия през последните години загубихме самодейността и водачеството. Въпреки това нашата подготвеност за приемане на еврото остава висока. За да завършваме процеса през 2025 година, се нуждаем от устойчива проевропейска политическа структура. "

Това съобщи шефът на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев на интернационалната конференция „ България в еврозоната, по кое време? “.

" Маргиналните тематики изместват същинския дневен ред на страната. Мащабът на загубата се мери не с милиони, а с милиарди. България допустимо най-скоро би трябвало да приключи европейската интеграция с присъединение към еврозоната. " - акцентира Радев.

Гуверньорът изясни, че България има дългогодишна история в процеса с някои научени, само че и други ненаучени въпроси.

" България в огромна степен беше основател и водач в последния стадий от разширение на еврозоната през 2018 година През последните години се лутаме в лабиринта на политическата рецесия. " - сподели още шефът на Българска народна банка.

По думите му, значително сме механически подготвени. Подготовката на комерсиалните банки върви по проект, а монетният ни двор е изцяло подготвен. В развой на възобновяване е автопаркът от транспортни средства. Българска народна банка и Банковият бранш сигурно ще бъдат изцяло подготвени до края на годината за еврочленството на страната, акцентира той.

Радев добави, че има още работа има във връзка с небанковия финансов бранш и ограниченията против изпирането на пари.

" Нуждаем се от проверопейска политическата структура. Така ще реализираме няколко цели: възобновяване на политическите контакти на най-високо равнище; приемане допустимо най-бързо на Закона за приемане на еврото; ускорение на работата по техническата подготовка. " - изясни Димитър Радев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР