Крепостта Тауър в Лондон, устояла на военни атаки и бедствия

...
Крепостта Тауър в Лондон, устояла на военни атаки и бедствия
Коментари Харесай

Лондонският Тауър вдига моста над защитния ров

Крепостта Тауър в Лондон, устояла на военни офанзиви и бедствия близо хиляда години, бе принудена да вдигне моста над защитния си трап като една от ограниченията против епидемията от ковид.

" С натежало сърце подвигаме моста. Тази изключителна постройка е устояла на доста провокации в хилядолетната си история и се е възраждала след тях ", се споделя в известие в формалния профил в " Туитър ". В него се добавя, че изключителната мярка е взета според рекомендациите на държавното управление и влиза в действие в петък вечерта. " Очаквайте ни и се пазете! ", допълват от управата на някогашния затвор, който през днешния ден е една от най-популярните туристически атракции в света.

Лондонският Тауър е и един от шестте затворени кралски дворци, измежду които са Хемптън корт на Хенри VIII и Кенсингтън, където сега е кралица Елизабет Втора дружно с внука си Уилям и брачната половинка му Кейт.

" Правим това, с цел да защитим нашите гости и извънредно отдадения на работата си екип ", допълват от управата на кралските дворци и припомнят, че Тауър е бил очевидец и на Черната гибел (епидемията от чума през XIV век) и на Големия Лондонски пожар от 1666 година

На територията на крепостта са и фамозните гарвани, за които има легенда, че би трябвало да са най-малко 6 и в случай че умрат или изчезнат, ще погине и Лондон. Но учените спорят да произхода ѝ и се счита, че е викторианска сантиментална небивалица. От управата на Тауър не пропущат през днешния ден да прибавят: " О, и несъмнено, във ваше неявяване ще се грижим за гарваните. Те ще са на несъмнено място в крепостта, до момента в който се срещнем още веднъж. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР