Кремиковският манастир търси средства и помощ за провеждането на летни

...
Кремиковският манастир търси средства и помощ за провеждането на летни
Коментари Харесай

Кремиковският манастир търси средства за летни детски лагери

Кремиковският манастир търси средства и помощ за провеждането на летни детски лагери. От 1 юни светата обител още веднъж ще отвори порти за безвъзмезден отдих на повече от 500 деца.

През последните 5 години в Кремиковския манастир се провеждат детски летни православни лагери. В тях са взели участие доста деца, доста възпитаници от София и района, даже са гостували и деца със специфични потребности.

Досега над 1200 деца са летували в светата обител изцяло гратис. Първата промяна стартира на 1 юни, а последната завършва преди началото на новата образователна година през септември.

„ Смисълът е децата да схванат две съществени неща. Едното е, че имат един другар, който в никакъв случай няма да ги съобщи, тъй като Господ няма да съобщи нито един човек, и че има добродетели и християнски полезности, които не трябва да забравяме”, съобщи отец Серафим Янев.

Вече се построява ново крило на манастира, в което децата ще бъдат настанявани. Както и до момента, те ще имат всички улеснения за занятия, игра и отдих. Кремиковският манастир чака донори, с чиято помощ строителните работи да приключат в период и да се обезпечи провеждането на летните лагери.

„ Който може с труд – да пристигна да поработи няколко дни в манастира, който може със средства, който може с разнообразни строителни материали. Даже обявихме една акция, към която са се присъединили няколко строителни компании да съзидат още веднъж този Божи дом над София”, сподели отец Серафим Янев.

Лагери като този се провеждат в доста православни манастири у нас. Повече информация можете да получите от митрополиите в цялата страна.

Детските летни лагери се провеждат с благословията на Софийския митрополит и български патриарх Неофит.

Ако имате опция и желаете да помогнете, ето банковата сметка на Кремиковския манастир:

BG12UNCR70001522340552

Титуляр: Манастир „ Св. Вмчк Георги Победоносец”

Дарение за осъществяване на детски лагери
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР