Кремъл смъмри западните лидери за провокативната ядрена реторика след поредица

...
Кремъл смъмри западните лидери за провокативната ядрена реторика след поредица
Коментари Харесай

Кремъл смъмри западните лидери за провокативната ядрена реторика

Кремъл смъмри западните водачи за " провокативната " нуклеарна изразителност след поредност от предизвестия от Русия, Съединените щати и НАТО за заплахите от ескалиране на украинския спор в нуклеарна война, оповестява " Ройтерс ".

На 21 септември съветският президент Владимир Путин предизвести Запада, че не блъфира, заявявайки, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия против това, което той назова " нуклеарен шантаж " от огромните западни сили, цитира news.bg.

От своя страна президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че светът е изправен пред най-големия риск от нуклеарен Армагедон след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година Той обаче изрази подозрение, че Путин ще употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна.

Ежедневно показваме нашето страдание, че западните водачи - в Съединените щати и Европа, вземат участие в нуклеарна изразителност всеки ден, уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков във връзка коментара на Байдън.

Смятаме това за доста нездравословна и провокативна процедура, акцентира той.

Следващата седмица НАТО продължава годишното си обучение за нуклеарна подготвеност " Steadfast Noon ", в което военновъздушните сили на Алианса практикуват потреблението на американски нуклеарни бомби, основани в Европа, с подготвителни полети, без бойни оръжия.

Песков означи, че думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че в случай че Путин завоюва войната, това ще бъде проваляне за Запада, в действителност демонстрират, че НАТО всъщност се бие на страната на Украйна.

Запитан за вероятността за среща Байдън-Путин, Песков изясни, че не е имало опити от никоя страна да обсъдят такава опция.

Доколкото ми е известно, не е имало начинания нито от съветска, нито от американска страна за образуване на контакти на най-високо равнище, означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР