Краят на годината - време за равносметки и за изводи.

...
Краят на годината - време за равносметки и за изводи.
Коментари Харесай

Мирела Демирева и Тити Папазов: Вълшебната Коледа и надеждата за още успехи

Краят на годината - време за равносметки и за заключения. Как минаха 12-те месеца на сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро във високия скок Мирела Демирева и баскетболния треньор Константин Папазов?

Ден след Коледа двамата описаха за коледните си трепети в предаването " Тази неделя ".

" Миналата година не празнувахме. Тази празнувахме. Беше доста хубаво, липсваше ни. Събрахме се фамилията. Решихме да честваме, тъй като всички сме имунизирани. Аз пътувам постоянно и се тествам постоянно. Събрахме се, имаше софра, беше в действителност ужасно, че може да бъдем дружно, да се отпуснем, да бъде както преди. Беше една доста приказна Коледа, изпълнена с любов. След като се ваксинирахме, много се отпуснахме, може свободно да поддържаме връзка един с различен, Коронавирус не съществуваше толкоз като тематика на масата този път ", описа Мирела.

Папазов чества дружно с порасналите си синове Александър и Димитър-Желко, който стана част от фамилията, откакто през 2006 година рождената му майка го изостави, а той му даде дом, любов и образование.

Снимка: Lap.bg

" Бяхме дружно. Това е най-семейният празник. Като всяка година бяхме фамилията ми и фамилията на сестра ми и нейните синове. Традиционно прекарахме, както би трябвало да бъде всяка една Коледа. Естествено към този момент в последните близо 2 години пандемията международно завладява човечеството, само че към този момент свикнахме. В началото всичко беше незнайно. Научихме се да живеем с тази болест. Като че ли този стрес, който изживявахме първоначално, в този момент е много по-утихнал в съзнанието. Става част от нашето всекидневие. Дай Боже да я преборим дотолкоз, че оптимално да бъдат лимитирани проблемите и човешките животи непокътнати ", описа баскетболният треньор.

Мирела Демирева от години живее в Нидерландия, където тренира. Тя описа за разликите сред българите и локалните. А най-очевидни са те в процеса на слагане на ваксини против ковид.

Снимка: Lap.bg

" Двете общества - нашето и тяхното, са много разнообразни. Има и исторически предпоставки за това. На пръв взор въпросът там беше не " Дали ще се ваксинираш? ", а " Кога ще се ваксинираш? ". Там процентът е много по-висок - над 80% имат две дози, започнаха и бустерните. Холандците работят доста дружно, те са сплотено общество. При нас има едно наследено съмнение в институциите. Холандците доста имат вяра. Когато някой водач излезе и каже, че имунизациите оказват помощ, обществото му има вяра и работят дружно ", сподели тя.

" Българинът има огромен проблем с доверието. Убеден съм, че ние сме една от страните, които на всяко нещо намира свръх нелогично пояснение. Това се отразява и на нашата народопсихология. Нямаме я тази здравна дисциплинираност, която участва в по-развитите европейски страни. Ние вървим на доктор, когато имаме признаци, преодолявайки първите признаци с безгрижие, воля, което е доста неприятно. Но във времето и на това ще се научим ", добави Папазов.

През 2021 година Демирева взе участие на вторите олимпийски игри в кариерата си. В Токио тя стана 12-та.

Снимка: Lap.bg

" За мен 2021 година беше олимпийските игри в Токио. Много е мъчно да се вършат равносметки. Щастието на човек се гради на това човек да живее в баланс със себе си в едно споделено общество. За мен методът, по който върша спорт е доста значим. Това е философия на живот. Той спомага за създаване на един по-добър свят. Щастлива съм, че резервирах правилата си, трудих се почтено, имах търпението. В последна сметка за всички годината ще донесе доста опит. Много хора са се сблъсквали с компликации. Сигурна съм, че ще сме доста по-силни и доста по-сплотени и всички ще работим дружно ", обнадеждена е лекоатлетката.

Папазов показа на какво се пробва да научи към този момент порасналите си синове.

" Най-важното е обособеният човек да е виновен за обществото. Какви би трябвало да са неговите полезности. Най-важното е един човек да е почтен към себе си и близките. И да бъде порядъчен. Това са два фундамента, на които се построява едно сполучливо бъдещо всекидневие. Всяка година сме устроени да вършим равносметка и даже да е доста сполучлива годината, живеем и имаме вяра, че идната ще бъде още по-добра "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР