В нощта на атаката бяхме притеснени, няма как в такава

...
В нощта на атаката бяхме притеснени, няма как в такава
Коментари Харесай

Българка от Израел за атаката: Заведенията бяха пълни, веселието беше на ниво

В нощта на офанзивата бяхме обезпокоени, няма по какъв начин в такава конюнктура. Но разчитахме на военните технологии, които има в Израел. От 350 балистични ракети и дронове, 99,9% бяха обезвредени. Чувствахме безспорна сигурност.

Снимка: Getty Images

Това сподели българката Елена Зив, която живее на границата сред Израел и Ливан, на 20-тина километра от „ Хизбулла “.

Рано тази заран Тел Авив анулира въздушната паника

По думите й, по време на офанзивата, всички са били предизвестени да стоят наоколо до бомбоубежища.

„ Заведенията в Тел Авив обаче бяха цялостни, веселието си беше на равнище. Днес към този момент настроението е обикновено и няма безусловно никакви ограничавания “, добави Елена.

Според българката множеството хора считат, че Израел няма да отвърне на удара, тъй като казусът ще стане още по-голям и Съединени американски щати ще се намеси.

Сирени за предизвестие в Ерусалим

„ Нито Америка, нито Израел, нито Иран имат потребност от разширение на спора “, акцентира тя.

„ Гледахме видеоклипове от иранската телевизия, които излъчваха пожарите от Калифорния и ги представяха на иранския народ като опепеленото летище на Тел Авив “, добави с подигравка Елена и изрично съобщи, че провалите в Израел са съвсем никакви.

Снимка: bTV

На 13 април към 23 ч. Иран изстреля дронове, а по-късно и ракети към Израел. Два часа по-рано Израел предизвести цивилното население, че се не разрешават пътувания и събирания на доста хора, а учебните заведения остават затворени. А страните в района затвориха въздушните си пространства.

От Иран към Израел са изстреляни над 200 дрона, снаряди, балистични и крилати ракети

Докато дроновете летяха към Израел, министър председателят Нетаняху свика военния съвет и направи видеообръщение:

„ Имаме явен принцип: Който ни нарани, ние го нараняваме. Ще се защитим против всяка опасност и ще го създадем уравновесено и уверено “, съобщи той.

Снимка: Reuters

В 2 часа през нощта се задействаха сирените за нахлуване в разнообразни елементи на Израел. Военните оповестиха, че Иран е изстрелял 170 безпилотни обекти, 120 балистични ракети и над 30 крилати ракети. Част от тях  бяха прихванати от съдружниците – Съединени американски щати, Англия и Франция. Но парчета от една ракета раниха 7-годишно момиче покрай Арад. Засегнат е и боен обект.

Нетаняху разгласи, че израелските отбранителни сили са подготвени за всеки сюжет

Когато иранската държавна телевизия заяви за нападението, улиците на Техеран се извършиха с ликуващи.
Главнокомандващите в Иран оповестиха, че интервенцията е отговор на офанзивата по дипломатическата задача в Сирия, при която починаха 16 чиновници, измежду които двама високопоставени ирански генерали.

Снимка: Getty Images

В неделя заран (14 април) Израел още веднъж отвори въздушното си пространство, а хората в Тел Авив се върнаха към всекидневието си.

През деня обаче в северната част на страната още веднъж имаше обстрел сред израелските елементи и групировката „ Хизбула “.

 

 Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Българка в Израел: Цяла нощ бях в бомбоубежище, не съм спала от напрежение Светът 3 мин. Българка в Израел: Цяла нощ бях в бомбоубежище, не съм спала от напрежение  Иран: Атаката против Израел се смята за завършена Светът 3 мин. Иран: Атаката против Израел се смята за завършена  Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Българка в Израел: Цяла нощ бях в бомбоубежище, не съм спала от напрежение Светът 3 мин. Българка в Израел: Цяла нощ бях в бомбоубежище, не съм спала от напрежение  Иран: Атаката против Израел се смята за завършена Светът 3 мин. Иран: Атаката против Израел се смята за приключена
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР