Графити се появиха на новоремонтираната фасада на сградата на Богословския

...
Графити се появиха на новоремонтираната фасада на сградата на Богословския
Коментари Харесай

Творчество или вандализъм: Графити се появиха по новоремонтираната фасада на Богословския факултет

Графити се появиха на новоремонтираната фасада на постройката на Богословския факултет. За това алармираха фенове на bTV.

Въпреки че се намира на оживения площад " Св. Неделя " в София, на метри от Съдебната палата, фасадата на Богословския факултет не беше пощадена от създателите на графити.

Все още не е открит причинителят на действието

Сградата на факултета, която носи културна стойност, беше в ремонт в продължение на години.

Деканът на Богословския факултет доцент Иво Найденов схванал за графитите преди седмица.

Доц. Иво Найденов Снимка: bTV

„ Заболя ме, тъй като към преди месец постройката бе призната в този тип след реставрацията и единствено в тази част имаме скеле, заради обстоятелството, че имаме да довършваме някои неща. Някой се е възползвал от това, качил се е и е оставил своето създание на стената “, изясни в „ Тази заран “ доцент Иво Найденов.

„ Това са отвратителни дейности “, съобщи френският министър председател Елизабет Борн

„ Дали е творчество, или не - не знам. Но несъмнено не пасва на тази постройка, която е монумент на нашата Екзархия. Смущава ме обстоятелството, че на бул. „ Витоша “, имаме засилена защита, а никой не е забелязал. Камери има, само че от тази страна не действат поради ремонтните действия “, изясни още доцентът.

По думите на Иво Пенев от столичния инспекторат, графитът на фасадата на факултета не е творчество, а вандализъм.

Иво Пенев Снимка: bTV

„ Този вандализъм ще бъде премахнат от компанията, която е ангажирана с реорганизация на постройката. По-лошото е по какъв начин ще опазим оттук нататък фасадата. Творецът е младеж, към 20-годишна възраст, който се стреми да блесне в средите на графитърите. Създаваме указател на хората, които вършат по този начин наречените „ бомби “, като досега имаме лист с 15 сходни графити-хулигани, с прякорите им, зад които се крият съответни лица “, изясни още Пенев и прикани всеки, който стане очевидец на сходни прояви да алармира, с цел да могат да се наложат наказания, както прилича.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР