„Краткосрочните мерки за туризма са много спешни – запазването на

...
„Краткосрочните мерки за туризма са много спешни – запазването на
Коментари Харесай

Алибегов: Трябва 60% да са ваксинирани до лятото или туристическият сезон пропада

„ Краткосрочните ограничения за туризма са доста незабавни – запазването на ставката от 9% Данък добавена стойност. Мярката 60/40 да продължи да се ползва и да бъде модифицирана при потвърден спад на оборота от 20% по отношение на 2019 година Кредитите, които бяха обявени за туристическия бизнес, е хубаво да преминат към грантове. Видяхме, че тези заеми, обезпечени от страната, са мярка, която не се получава “.

Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията и ротационен ръководител на Конфедерацията на туристическия бизнес в България Ричард Алибегов на конференция за компликациите, пред които е изправен бранша в Българска телеграфна агенция.

„ Открити сме за имунизационната акция. Ако равнищата на имунизация останат същите, то ние ще имаме един извънредно тежък и отрицателен летен сезон. Вероятно външните оператори ще откажат да работят в България. Трябва да се одобряват в действителност внезапни и доброволни ограничения. Информираността във връзка с имунизациите би трябвало да се увеличи. До началото на лятото би трябвало да вдигнем % на имунизираните до най-малко 50-60% от популацията “, сподели Алибегов.

„ За нас това без подозрение е първата вярна стъпка. Готови сме също по този начин да участваме в една самодейна, смислена и усмихната акция за имунизация. Туристическата промишленост би могла да даде ваучери, които да се употребяват в заведения за хранене, в хотели “, съобщи изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова.

По думите му при деяние на зеления документ – той би трябвало да важи за всички български жители, надлежно за всички обществени действия и услуги.

Алибегов прикани „ да се подхващат дейности за изчистване на отрицателните практики с сдружения за групово събиране на отчисления за авторски права, като „ Музикаутор “ и „ Профон “.

България излезе от тъмночервената зона на заболеваемост от COVID-19 Николай Витанов: „ Омикрон “ го няма, само че ще влезе по празниците 1959 са новите случаи на COVID-19 у нас Симидчиев: 70% от болните с COVID-19 са били лекувани с антибиотик профилактично 532 са новите случаи на ковид 1073 са новите случаи на COVID-19 у нас Продължава да спада заболеваемостта от COVID-19 Само област Русе е в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19 Спад на заболеваемостта: 1827 са новите случаи на COVID-19 у нас Стойчо Кацаров след бустерната доза: Ваксините са безвредни и ефективни
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР