Косовският премиер Рамуш Харадинай подчерта, че мирът и стабилността на

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай подчерта, че мирът и стабилността на
Коментари Харесай

Харадинай: Мирът не може да е за сметка на Косово

Косовският министър председател Рамуш Харадинай акцентира, че мирът и стабилността на Балканите не би трябвало да се построяват за сметка на косовската независимост.

Косово име интерес от сключването на контракт със Сърбия, само че няма да беседва за своя статута, тъй като „ този въпрос е завършен през 2008 година “, акцентира Харадинай, който взе участие в Печ в тържества, почитащи паметта на националния воин Шкелзен Харадинай и още 184 косовски борци паднали за свободата на страната.

„ Ние сме заинтригувани да живеем в добросъседски връзки със Сърбия, само че няма да беседваме за нашия статут, тъй като този въпрос е затворен още през 2008 година С тях би трябвало да решим въпроса за взаимното признание. Нека никой да не търси повече мир и непоклатимост на Балканите за сметка на свободата на Косово “, сподели той.

Харадинай счита, че Косово не се нуждае от „ независимост в изолираност “.

„ Не желаеме независимост, която да изолира Косово. Ние се борим за свободата да се почитаме всички. Нека всички знаят, че на нас не ни би трябвало независимост в изолираност “, акцентира косовският министър председател. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР