Косовската полиция спря колоната със сръбския президент Александър Вучич, който

...
Косовската полиция спря колоната със сръбския президент Александър Вучич, който
Коментари Харесай

Блокираха пътя на Вучич в Косово

Косовската полиция спря колоната със сръбския президент Александър Вучич, който е на път за село Баня. Той се върна в Митровица, откъдето по телефона ще беседва с жителите на село Баня, оповестява БГНЕС.
 
В село Търнава се чуват изстрели, оповестява сръбската телевизия РТС.
 
По-рано косовският министър председател Рамуш Харадинай съобщи, че неговото държавно управление отдръпва разрешението обещано на Вучич за посещаване на района, тъй като не може да подсигурява неговата сигурност.

 Косово Сърбия Албания БГНЕС
Бивши ветерани от Армията за избавление на Косово блокираха пътя за село Баня, което е обитаемо със сърби. Те упорстват за опрощение от формален Белград поради убийствата на цивилно население по време на Косовската война през 90-те години на предишния век.
 
Говорителят на интернационалните сили в Косово КЕЙФОР Винченцо Гросо съобщи, че никой не заплашва Вучич и неговата сигурност е обезпечена. Той заяви, че сега КЕЙФОР дружно с косовската полиция работи, с цел да разчистят барикадите от блокирания път. " КЕЙФОР работи спокойно, ние сме подготвени за всичко, което ще бъде належащо от нас, в границите на нашия мандат ", сподели представителят.-->
 Косово Сърбия Албания БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР